Brownies&downieS Goes

Brownies&downieS Goes

“Puur is perfect is onze slogan, terug te vinden op onze kaart, ons kassabonnetje en als eyecatcher in het neon roze op onze groene muur!”

We leerden Marieke Fluit en Teuntje Hoezen kennen als kersverse eigenaren van Brownies&downieS Goes, begin juli deze zomer. Toen al enthousiast over het nieuwe avontuur dat ze samen zijn aangegaan. Nu bijna 3 maanden later openen ze vanmiddag Brownies&downieS in het voormalige pand van de ‘Steenen Brug’ aan de Keizersdijk. Tijdens de maanden van de verbouwing, namen we zo nu en dan een kijkje hoe vrienden, familie en uiteraard Marieke en Teuntje zelf, flink aan het klussen waren om het pand ‘om te toveren’ naar wat het nu is.

We hebben een sneakpreview in het totaal nieuw ingerichte pand en kijken nieuwsgierig rond als Marieke en Teuntje ons meenemen in hun verhaal naar ‘deze droom’. “Tijdens mijn studie ‘Maatschappelijke zorg’ liep ik stage bij Brownies&downieS Bergen op Zoom, waar Marieke regelmatig een koffietje kwam doen of een lunch. “Ooit gaan we dit samen in Goes doen”, zeiden we tegen elkaar. Vele gesprekken hebben we daar op die plek gevoerd over onze droom. Maar dan was er ook maar één plek waar we dat wilden doen en dat was hier, in het pand van ‘de Steenen Brug’.” Het was een familiebedrijf, was hun gedachte toen en dat zou voorlopig niet vrijkomen. Teuntje studeerde verder. Marieke werkte al jaren in de zorg en op dat moment leidinggevend verpleegkundige aan de leerafdeling van een verpleeghuis. “Laat ik eerst maar eens mijn studie hbo-communicatie afmaken. Ik heb nog een leuk baantje in de TV-branche en wil gaan reizen. Wie weet over een paar jaar”, dacht Teuntje. Ook Marieke zat erg op haar plek in haar huidige baan.
Tot ieders grote verbazing Anoek en Paul, de eigenaren van ‘de Steenen Brug,’ een andere weg wilden inslaan en ‘de Steenen Brug’ vrijkwam. “Marieke appte me en na een uur hadden we een afspraak.” Eind mei kwam het pand vrij en eind juni zetten Marieke en Teuntje een officiële krabbel voor de overdracht. Eind juli werd ook Brownies&downieS Goes officieel een feit. “Wie had ooit gedacht dat onze droom zo snel zou uitkomen!”

De aanvragen voor ‘bijzondere medewerkers’, begeleidend personeel en zelfs koks stroomden binnen op het moment dat bekend werd dat Brownies&downieS Goes zou openen. “We hebben een jong team voor onze mooie lunchroom van ‘bijzondere medewerkers’, mensen met een verstandelijke handicap die in de bediening en keuken werken en door professionals worden begeleid. Enthousiaste ouders van scholen als de Klimop en de Sprienke vragen ons nu al een plekje te reserveren voor als hun kinderen van school komen. Zelfs vrijwilligers uit de zorg melden zich aan om te komen helpen. De reserveringen lopen binnen en er zijn al heel wat cadeaubonnen verkocht. Overweldigend!”

Hip met een warme sfeer en écht van deze tijd omschrijven we de nieuwe lunchroom. Waar hout in afwerking, maar ook met speciale accenten in het oog springen; tinten als warm groen en roze de boventoon voeren in het interieur, aangevuld met accenten van goud terug te vinden in lampen, decoratie en servies. En ook de kinderhoek zal terugkomen, maar dan in een ander jasje. “We willen een eigen touch geven aan het basisconcept van deze nieuwe Brownies&downieS en dat is goed gelukt.” Het unieke wanddoek met de highlights van Goes, cadeau gekregen van het hoofdkantoor, heeft zelfs een eigen tintje roze. Ook wordt de vaste Brownies&downieS kaart aangevuld met een ‘Zeeuws tintje’ van echte Zeeuwse lekkernijen. “Er komt een fotoshoot en eind van het jaar, als de nieuwe kaart uitkomt, zijn onze eigen ‘bijzondere medewerkers’ hierop ook zichtbaar. Ook ‘het stipje’ van Zeeland op de kaart van alle vestigingen in het land staat er dan bij.” Vol trots laat Teuntje ons de kaarten zien van Boomerang. “Er staat iedere maand een rekje met gratis nieuw aangevulde kaarten om mee te nemen, als enige horecagelegenheid in Zeeland!”

Met Goes Kinderstad is er al een startje gemaakt met de promotie van Brownies&downieS Goes. “Heel veel brownies en lolly’s zijn er over de toonbank gevlogen. Het was superdruk en ook daar hebben we nieuwe aanmeldingen gekregen.” Ook het proefdraaien afgelopen donderdag was een succes. De genodigden waren enthousiast over het proefmenu, geheel vers bereid door de kok Emma tot de sauzen aan toe. De vrolijke gezichten van de bediening bij binnenkomst maakt het dat je je extra welkom voelt. Vanaf maandag vier oktober zijn ze echt open voor iedereen, zes dagen in de week van 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags. “Op donderdagavond is er ‘Eten wat de pot schaft’, we zijn tot 21.00 uur open en er zijn twee menu’s om uit te keizen.”

“Als we ergens voor gaan dan gaan we er ook voor. We kennen elkaar nu 20 jaar en hadden dit ook met niemand anders willen doen dan met elkaar. Ieder met onze eigen kwaliteiten, die elkaar op elk vlak aanvullen. We zitten altijd op één lijn. Ook onze gezinsleden zijn erg trots en samen met familie en vrienden heeft iedereen geholpen, waar we erg dankbaar voor zijn.”

Marieke en Teuntje, heel veel succes met de feestelijke opening van jullie nieuwe zaak vanmiddag met de dansers van dansschool Shirley!