Zonnestudio Go

Zonnestudio Go

“We willen hier een huiselijke sfeer neerzetten met een tropisch tintje. De tropische kleuren geel, groen en roze komen zelfs uit de zonnebanken die hier staan!”

Het is lekker warm binnen als we Zonnestudio Go aan de Wijngaardstraat binnenkomen. “Een beetje het vakantiegevoel”, zeggen we tegen elkaar. Palmbomen, tropische stranden en een ‘bijna realistisch’ aquarium aan de muur, versterken die relaxte sfeer. Twee jaar geleden kreeg Olcay de kans om de reeds bestaande zonnestudio over te nemen. “Ik wilde al langere tijd graag zelf ondernemen en het voorzetten van deze zonnestudio sprak gelijk aan. Ik heb deze kans dus met beide handen aangegrepen.”Olcay komt zelf niet uit Goes, maar kende de stad al wel.  “In heel Zeeland zijn er maar weinig zonnestudio’s. Goes ligt centraal en we krijgen dan ook veel bezoekers uit de omgeving voor een ‘mooi tintje’ bij ons.”


Na de overname in januari 2019 kreeg de studio een geheel andere look. Er werd flink verbouwd en een huiselijke sfeer werd gecreëerd. “Er is nu genoeg ruimte voor de 4 verschillende luxe zonnebanken en tevens ontspannen te gaan zitten met een kopje koffie of thee voor of na de sessie.” Olcay werkt voornamelijk achter de schermen en is niet altijd zelf aanwezig in de studio. Tansu Kilinç is sinds juni het gezicht van Go.


We zijn benieuwd hoe het tegenwoordig in de vernieuwde zonnestudio’s in zijn werk gaat. Wij kennen het nog van vroeger, even een ‘kuurtje’ nemen voor een tint, maar is dat nu nog zo? “Jammer genoeg heeft het ‘zonnebankbruinen’ niet altijd een positief imago, maar ook in de buitenzon moet je beschermd zijn tegen het licht.” Tansu vertelt ons hoe elke klant die bij hun komt, vooraf een intakegesprek krijgt en met zorg begeleid wordt. “We kijken naar het huidtype, leeftijd, eventuele allergieën, hoeveel dagen rust de huid nodig heeft tussen de sessies, welke beschermende factor aan crème het beste bij je past en natuurlijk met welk doel men hier komt. Zo heb je hier klanten die alleen komen om bruin te worden, maar ook klanten op medisch advies vanwege huidproblemen als acne of spier- en rugklachten. We proberen zoveel mogelijk informatie te verschaffen voor een verantwoorde bruining.” Een vaste sessie is dan ook 20 minuten, langer dan 25 minuten kan een sessie bij ons niet duren. “Je hebt nog altijd mensen die eigenwijs zijn en niet naar ons persoonlijke advies luisteren.”


Vol enthousiasme wordt er verder verteld: “Veel mensen komen hier voor of na hun vakantie om een beschermende laag op te bouwen of hun bruining wat langer te behouden. Maar je hebt ook jonge volwassenen die op donderdag en vrijdag komen om het weekend met een ‘tintje’ in te gaan. Er komen hier ook veel mannen, waarvoor we een speciale sportcrème hebben. Zelfs voor tatoeages hebben we een kleur beschermende crème.”


We worden getoond hoe de zonnebanken van tegenwoordig met de tijd zijn meegegaan. Niet alleen kun je kiezen welke zwaarte van zonnebank het beste voor je is, maar waan je je in de cabines in elke tropische kleur die je maar kunt bedenken. Nieuw is de keuze voor bluetooth om met je eigen muziek te ontspannen, de keuze uit verschillende geuren als lavendel of eucalyptus of een heerlijke verfrissing van waterdampdruppels. “Een ultieme beleving en ontspanning!”


“Er zijn nog veel mensen die niet weten dat we hier zitten en vaak online een zoektocht maken en zo hier terecht komen. Door het leveren van ons kwaliteitsproduct en onze klantgerichtheid hebben we een fijne vaste klantenkring, maar hopen deze natuurlijk in de toekomst nog te vergroten.”


Als we naar buiten lopen bij Zonnestudio Go schijnt het zonnetje, maar dat tropische sfeertje dat we net binnen hadden…nee die krijgen we er buiten helaas niet bij.