De Salon

De Salon

“Ik heb lang getwijfeld of ik het kappersvak in wilde gaan. Ik kan meer met mijn koppie, maar uiteindelijk word ik hier het gelukkigst van.”

In haar middagpauze maakt Annique Gijs tijd om ons te ontvangen in haar kapsalon aan de Magdalenastraat 12. Begin maart dit jaar, twee maanden later dan gepland vanwege de lockdown, opende ze De Salon Goes. Na 5 jaar een eigen salon aan huis te hebben gehad, werd het tijd om haar vleugels uit te slaan naar een eigen pand. “Ik kwam dit pandje tegen op Facebook en toen is het balletje snel gaan rollen. Ik werkte vanuit de aanbouw bij mijn ouders en vond dat het tijd werd om daar een keer weg te gaan.” Qua grootte was het pand in de Magdalenastraat perfect. “Tsja, een kapper tussen twee andere kappers… maar wel met ieder hun eigen ding”, glimlacht Annique. “We zitten elkaar niet in de weg qua klanten en er is genoeg verschil in waar onze specialisaties liggen.”

Van jongs af aan wilde Annique al kapster worden. “Toch ben ik de opleiding voor onderwijs-assistente gaan volgen en afgerond. Leuk, maar niet leuk genoeg.” De opleiding Management, economie & rechten werd haar volgende studie, maar ze merkte al snel dat ze daar niet gelukkig van zou worden. “Ik ben mijn hart gaan volgen en naar de kappersopleiding gegaan. Hier was ik ‘geknipt’ voor! Vol enthousiasme deed ik daarbij nog de opleiding voor nagelstyliste.” Annique ging aan de slag bij verschillende kapsalons om ervaring op te doen. “Ik heb ontzettend veel geleerd in die tijd, maar bij de laatste kapsalon is het zo slecht bevallen, dat ik voor mezelf ben begonnen. En als ik ergens mijn zinnen op heb gezet, dan ga ik ervoor!”

Met een paar kleine aanpassingen, wat schilderwerk en een nieuwe inrichting, heeft Annique de Salon eigen gemaakt. Dames, heren en kinderen, ze zijn allemaal welkom voor een knipbeurt. “Ik was de eerste in Goes die werkt met de mooie haarproducten van Jean Paul Myné: dierproefvrij, op natuurlijke basis en 100% in Italië gemaakte kwaliteit.”  Als ervaren kapster is Annique gespecialiseerd in het zetten van extensions. “Samen met de klant kijken we in een intakegesprek naar de specifieke wensen, wat er mogelijk is qua haartype en lengte en zoeken een kleur uit voor een mooie overloop. Vooraf wordt er een prijsopgave gemaakt en als deze akkoord is, plannen we een afspraak in. Het is best arbeidsintensief, een uur ben ik zeker bezig voor het mooiste resultaat!” De zorgvuldig uitgezochte hairextensions bij de Salon komen van Annique haar eigen haarlabel ‘Hairtop’: machine gebonden- en handgeweven haar geweven met draad, in verschillende lengtes, structuren en kleuren. “Vooral de jonge meiden hebben nog wel eens creatieve ideeën.”
Zo ook op het gebied van ‘het versieren’ van nagels gaat er een wereld van kleur, print en structuren voor ons open als Annique haar nagelboeken van Urban Nails laat zien. We zijn verrast door de kleurrijke creaties die er mogelijk zijn.

Irem loopt stage bij Annique om ervaring op te doen in het kappersvak. En vanaf november komt Senna, gediplomeerd en ervaren nagelstyliste, het team versterken.  “Ik ben helemaal blij met mijn eigen salon in dit heerlijke straatje. De ondernemers onderling hebben goed contact en er is altijd tijd voor een praatje met elkaar. Het enige dat minder is, is het vele verkeer in dit smalle straatje. Verkeer dat hier eigenlijk helemaal niet hoeft te zijn.”
Het afgelopen jaar was een jaar met veel veranderingen voor Annique. “En allemaal in één keer. Maar wel met leuke dingen die op mijn pad komen en ik zou het voor geen goud meer willen missen!”