FlexForces Zeeland

FlexForces Zeeland

“Als jij voor mij rent, ren ik voor jou! Ik steek graag mijn tijd en energie in het vinden van de juiste baan voor mijn werknemers. Iedereen is hier welkom, van jong tot oud, met of zonder rugzakje!”

De deur van FlexForces Zeeland staat al open als we aan de Lange Vorststraat 3 binnenlopen. “Ik ben hier vaak als één van de eersten en sluit meestal als laatste af”, antwoordt Colin, als we opmerken dat het nog lekker rustig is in de winkelstraat is. Colin Van’t Kruys opende bijna een jaar geleden, op 12 december 2020, zijn eigen uitzendbureau van het nieuwe franchiseformule FlexForces. Het is onderdeel van JEX Technology Group opgericht door oud-Goesenaar Nick Hillebrand.  “Ik was bewust op zoek naar een locatie midden in het centrum, waar we goed zichtbaar zijn. En dat is gelukt. Ik zie vaak mensen langslopen, naar ons stoepbord kijken en soms teruglopen om binnen te komen met hun vragen.”

Colin maakte na twaalf jaar Defensie de overstap terug ‘de burgermaatschappij’ in. “Ik was toe aan een ander leven en mijn zoektocht naar de juiste baan voor mij begon. Als geboren en getogen Goesenaar start je dan toch waar je roots liggen en waar je de mensen kent.” Samen met zijn jongere broer begonnen ze IVY Club & Lounge, maar na ruim een jaar hield dit avontuur op. “Het was een geweldige tijd, maar we moesten een keuze maken: de huur met vijf jaar verlengen of stoppen. Het werd het laatste.” Colin werd internationaal vrachtwagenchauffeur, maar na drie jaar veranderde hij van baan. ”Ik draaide 60+ uren en was vaak een hele week weg. Ik heb veel ervaring opgedaan, maar wilde meer stabiliteit in werktijden.” Tot ik benaderd werd door een vriend en vroeg of het uitzendwerk niet iets voor mij was.” In eerste instantie vond ik het niets voor mij, maar een jaar later toen hij het nogmaals opperde, heb ik me opengesteld en me laten informeren op het hoofdkantoor van Jex Technology Group in Rotterdam.

“Interessant en een mooie instapvoorwaarden”, noemt Colin de mogelijkheid die hem werd geboden een eigen vestiging in Goes te starten. “Zo ben ik eigenlijk de uitzendwereld ingerold. Ik werd aan de hand meegenomen, begeleidt en gecoacht, zowel de twee dagen die ik werkzaam was op het hoofdkantoor in Rotterdam, maar ook vanuit mijn eigen ‘thuiskantoor’ in Goes.” De start was goed en al na een jaar ging Colin toch écht op zoek naar een eigen pand voor nog meer professionaliteit en naamsbekendheid. En zo geschiedde…

Uitzenden, detacheren, werving & selectie met aandacht voor de klant én de werknemer en een goede begeleiding in het gehele traject van een werkzoekende: dat is wat Colin het belangrijkste vindt bij FlexForces. “We zijn ontzettend servicegericht: we doen hier beroepskeuze testen of helpen met een Curriculum Vitae als dat nodig is; ik breng om de maand een bezoek aan de klant om te zien hoe het gaat; kleine attenties als een kaartje sturen of kerstpakket hoort erbij. Het maakt de band met de klant en werknemer persoonlijker en je kunt beter sturen, ook als het niet naar tevredenheid gaat. We gaan net zolang op zoek naar de juiste baan voor de juiste persoon. Ik zet mensen niet neer voor werk dat ze niet leuk vinden. Dat heeft geen zin!” Extra aantrekkelijk maakt het bij FlexForces dat na een half jaar de kandidaten door het bedrijf kosteloos over te nemen zijn, als men dat zou willen. Inmiddels heeft FlexForces landelijk vijf vestigingen verspreid over Nederland en groeit door.

Colin zijn doel was zich enkel te focussen in de branches Transport, Logistiek en Beveiliging gezien zijn ervaring en grote netwerk in deze branches. “Maar de vraag in Techniek, Horeca en Schoonmaak is erg gegroeid in het laatste jaar, dus ons aanbod in diversiteit in banen groeit mee.”
Het op maat vinden van werk is soms een echte uitdaging. Het maakt bij Colin niet uit wie je bent of welke ervaring je hebt.  Jong, oud, in vaste dienst of ZZP-er. Samen maak je een zoektocht naar het juiste werk. Dat kan bij de ene persoon langer duren, bij de andere kun je bij wijze van spreken ‘gelijk aan het werk’. “Vorige week kwam hier een jongen van 18 binnen, die totaal geen idee had waar te beginnen. Na een beroepstest was de jongen nog dezelfde week aan het werk!”

“Ik weet als geen ander hoe het is om een zoektocht te beginnen naar de baan die je blij maakt, zelf heb ik deze nu ook gevonden met FlexForces Zeeland!”