Health & Beauty by Rode Pilaren

Health & Beauty by Rode Pilaren

“De winkels van nu gaan naar een andere tijd. Het online shoppen, social media, een beetje horeca erbij… zo houd je de winkels in stand. Het openen van onze nieuwe salon Health & Beauty by Rode Pilaren is een welkome aanvulling op de Rode Pilaren. ”

Peter Gruijs kennen we al langer. Niet alleen bekend als de eigenaar van Drogisterij Kruiderij De Rode Pilaren, maar ook van zijn jarenlange intensieve betrokkenheid bij de winkeliersvereniging VOM voor de binnenstad van Middelburg. Al 32 jaar een gedreven ondernemer met Middelburg, Vlissingen en Goes als vestigingen van de Rode Pilaren in Zeeland en één vestiging in het Brabantse Bergen op Zoom. Vandaag opent Peter, samen met zijn team, de nieuwe salon Health & Beauty by Rode Pilaren naast de Goese winkel in de Lombardstraat. Tijd dus voor ons om even langs te gaan.

“Het pand naast je komt maar één keer vrij”, vertelt Peter als we samen boven de winkel zitten. Janneke Grauss, hoofd inkoop en bedrijfsvoering en al 22 jaar in dienst; Diana Geleijnse, 30 jaar werkzaam vooral in de winkel en nu tevens verantwoordelijk voor de nieuwe salon; Mirna Vranjes van de marketing en Jacqueline van der Linden, al 35 jaar bekend in de ‘parfumerie en cosmetica-wereld’ in Goes en het nieuwe gezicht van de salon. Allemaal vergezellen ze Peter in ons gesprek. “Als verlengde van de winkel was het een uitgelezen kans om de schoonheidssalon te beginnen. De try-out hebben we in Bergen op Zoom gehad en dat was een succes. Gezondheid zit in voeding, beweging en een gezonde geest. Zo verzorgen wij zowel de binnen- als de buitenkant. Onze schoonheidsspecialistes zien met hun kennis hoe ze de buitenkant door de juiste behandelingen (nog) gezonder kunnen maken.”

De Rode Pilaren, herkenbaar aan de ‘rode pilaren’ in alle vestigingen, is in Goes al meer dan 20 jaar het bekende adres voor gezonde voeding, uiterlijke verzorging, afslanken, oliën en cadeautjes. De Goese Rode Pilaren zorgde destijds voor een enorme doorgroei. “Met ons Beauty salonassortiment vullen we de kwaliteitsmarkt in. Alle huidverzorgende producten zijn op natuurlijke basis, vrij van parabenen, paraffine, chemische geur en kleurstoffen met kwaliteitsmerken als Annemarie Börlind, Dr. Hauschka en Dr. Baumann (100% veganistisch), Dhr. Skin, Earth-line, Sea-line, Himalaya en uiteraard ons huismerk De Rode Pilaren (100% vegan) met wat scherpere prijzen. Van oudsher gaat het bij ons om de vraag en aandacht voor onze klanten. We staan op beurzen, houden lezingen en organiseren themadagen en houden via social media onze klanten bijna dagelijks op de hoogte van onze producten. Zo blijven we in contact.” Diana vult Peter aan: “Iedereen die bij ons werkt is oprecht geïnteresseerd in de gezondheid van mensen. Het is een interessant vak dat je weet wat gezondheid is. Eerst naar mensen luisteren en daarna pas gaan helpen. Dat doen we niet alleen naar klanten, maar ook naar elkaar. Daarom hebben we ook niet zoveel verloop van personeel, iedereen werkt hier graag. En Peter is onze bindende factor!”

Het historische pand van Health & Beauty wordt het verlengde van het pand van de Rode Pilaren. “Toen ik destijds op zoek ging naar een pand in Goes, ben ik gaan zoeken naar een historisch pand gesitueerd in de oude binnenstad. Een oud pand leest en je laat het leidend zijn voor de inrichting ervan. Al onze winkels zijn zo ingericht, ook de nieuwe salon.” We zijn erg nieuwsgierig geworden en lopen zigzag door alle kleine gangetjes en trappen van de Rode Pilaren, binnendoor naar de nieuwe salon. We kennen het pand nog van de hoedenzaak, maar daar zie je niets meer van terug. Het zijn alleen de historische elementen die herkenning geven. Het oude historische groen van het plafond matcht met het nieuwe frisse groen van het met smaak gekozen interieur. De schilderijen aan de muur van o.a. Elisabeth Taylor, geven een warme en serene sfeer als tegenhanger. De aparte ruimte achterin de winkel is bedoeld voor de therapeut Aat Barendrecht, natuurgeneeskundige en Iriscopist, die elke dinsdag de medische kant van Health & Beauty op zich zal nemen. “Aat is een wandelende medische encyclopedie en al 40 jaar ervaren iriscopist. Hij zal op afspraak klanten ontvangen en geeft uitgebreid advies over gezondheid, voeding en goed gebruik van natuurlijke supplementen. Er kunnen hier bijvoorbeeld cholesteroltesten en vitamine D-testen gedaan worden.”
De behandelingsstoel in het midden van de salon wordt gebruikt voor gezichtsbehandelingen, massages en make-up behandelingen, verzorgt door Jacqueline en Leonie Lipman. Het lange velours gordijn houdt de klant tijdens de behandeling uit het zicht van de rest van de winkel. “Een ‘open binnenkijken’ met een gesloten deurbeleid “, legt Jacqueline uit, “mensen kunnen vanuit buiten niet geheel naar binnen kijken, maar van binnen heb je een blik naar dit mooie straatje. Hierbinnen is er een mooie wachtruimte gecreëerd.”

Enthousiast over de nieuwe plannen die op stapel staan vertelt Peter hierover: “We willen hier wisselende themadagen gaan organiseren, zoals onder andere voetenbaden en theeproeven. Gastvrijheid is erg belangrijk, in je eigen winkel, maar ook als stad. We maken nog een groepsfoto en bedanken voor het leuke gesprek. Dit historische pandje heeft weer een mooie nieuwe bestemming gekregen!

Peter en zijn voltallige team, veel succes met Health & Beauty by Rode Pilaren!