Karel V wordt heropend!

Karel V wordt heropend!

“We gaan de pannen van het dak koken! Zie de keuken als de machinekamer van een boot: is de motor stuk, dan vaart de boot niet. Kwaliteit in de keuken staat dus voorop!”

Wat waren ook wij verheugd om te horen dat Restaurant Karel V aan de Turfkade weer opengaat. Want op één van de mooiste plekjes in Goes, de stadshaven, hoort bedrijvigheid te zijn. Samanta Wilde en Damien Donkersteeg, de nieuwe ‘gezichten’ van Karel V, ontvangen ons vriendelijk en wij maken gelijk gebruik van het moment om even binnen te kijken naar de eerste veranderingen aan het interieur. Van donker naar licht en fris. Vol trots vertellen Samanta en Damien over hoe het gaat worden en welke ideeën ze daarvoor hebben. “Een huiselijke strakke uitstraling met veel sfeer.” Uiteraard gaan we nog niet te veel verklappen, dat moet nog een beetje een verrassing blijven.

“We waren allebei blij toen Arjan ons vroeg of wij samen Karel V wilde gaan runnen. Uiteraard een geweldig leuke uitdaging, een echte horeca-droom op deze plek!” Arjan Suijkerbuijk, de eigenaar van restaurant Het Binnenhof, kocht een aantal weken geleden Karel V, om het monumentale pand als eetgelegenheid nieuw leven in te blazen. Samanta en Damien hebben samengewerkt bij Het Binnenhof en zijn bekend met de horeca in Goes. “We zijn geen stelletje hoor”, lacht Samanta, “maar kennen elkaar al veel langer van onze schooltijd.”

Samanta, 30 jaar, werkt sinds haar 16de in de horeca. “Ik heb jaren aan de kade gewoond, een fantastische plek. Ik ben even een tijdje uit Goes weggeweest uit de horeca in Goes en in Roosendaal gewoond en gewerkt. Nu is het weer fijn om in Goes te zijn en met plezier hier aan het werk te gaan!”

Damien is net 29 geworden en werkt vanaf zijn 15de in de horeca. Begonnen als afwasser en daarna zich opgewerkt in de keuken. Ook Damien is, net als Samanta, bekend met de horeca in Goes: de Stadsschuur, Hotel Goes, een aantal jaar achter de bar bij verschillende cafés en uiteindelijk drie jaar bij het Binnenhof gewerkt. “Ik heb even een uitstapje gemaakt naar restaurant Scherp in Middelburg, maar dat was van korte duur. Tot ik een maandje op proef ging werken bij Meliefste en daar uiteindelijk 2,5 jaar ben gebleven. Bij Meliefste heb ik veel geleerd, ook op zakelijk gebied. Toen Arjan mij vroeg of ik Karel V wilde gaan runnen, heb ik gelijk ja gezegd, maar ik wilde wel met een gedeelte financieel mee in de nieuwe zaak. De motivatie voor je eigen bedrijf is toch een stukje meer!”

“Goed personeel vinden, is onze eerste regel. Zonder goed personeel kun je geen kwaliteit leveren en dat is wat we willen.” Damien en Samanta willen bij Karel V ook meer jongeren gaan trekken. “Veel jongeren van onze leeftijd hebben bijvoorbeeld nog nooit zwezerik of langoustine gegeten. We willen graag de jongeren ‘opvoeden’ met de Franse keuken met een moderne twist. Natuurlijk zullen er nog andere gerechten van de wereldkeuken op de kaart staan, maar de klassieke Franse keuken, iets moderner qua smaak zal de overhand hebben.” In de zomermaanden kan er weer genoten worden van de schaal-en schelpdieren, dan zal Karel V ook weer opengaan voor de lunch. “De prachtige locatie met het terras aan de haven past daar mooi bij!”

Op 15 oktober wordt ‘het nieuwe’ Karel V feestelijk geopend door de burgemeester. Vanaf 16 oktober kan er gereserveerd worden.
Samanta en Damien, heel veel succes de komende weken met alle voorbereidingen!