Elements Beautycentre

Elements Beautycentre

“Als je me 10 jaar geleden zou hebben verteld dat ik eigenaresse zou worden van een schoonheidssalon, had ik je verbaasd aangekeken. Ik droomde van een carrière in de voetbal. Nu zou ik het voor geen goud willen missen.”

Met een vrolijk ‘Hallo’ worden we begroet, als we Elements Beautycentre binnenlopen in het Papegaaistraatje nr.13. Natascha de Jonge verschijnt uit één van de drie behandelkamers achter in de salon en leidt ons even rond. “Ik heb eigenlijk altijd in een totaal andere branche gewerkt voor ik de salon overnam”, begint ze te vertellen, “hoofdzakelijk financiële administratie en wat marketingactiviteiten voor klanten. Na de zwangerschap van mijn dochter, ben ik goed gaan nadenken wat ik nu echt wilde.” Tot ze een bezoek bracht aan de ‘Botoxbar’ (die nu niet meer bestaat) en Natascha een ondernemersplan schreef om een schoonheidssalon op te zetten in Goes: botox, fillers en afslanken. “Een locatie in de binnenstad leek mij in eerste instantie niet geschikt voor een schoonheidssalon, maar toen Elements te koop werd aangeboden, heb ik gelijk toegehapt. Binnen drie dagen was alles rond en twee dagen later zijn we gelijk begonnen.” Op 1 december 2016 was Natascha de gelukkige eigenaresse van Elements Beautycentre.

De eerste maand draaide de salon gewoon door. Na deze drukke maand, ging de salon voor twee weken dicht om het een en ander te verbouwen. “Het eerste jaar heeft Saskia, die voorheen al bij Elements werkte, samen met een stagiaire, de behandelingen gedaan. Zonder Saskia had ik dit niet kunnen doen.” Vanaf het begin kwam er twee keer per maand een cosmetische arts uit Rotterdam als specialist, nu al 4 jaar. “We werken alleen met goed geschoolde specialisten, dat is erg belangrijk in dit vak. Een goed deskundig advies en persoonlijke kijk op iedere klant staat hier voorop.” Natascha zelf liet zich het eerste jaar trainen bij Environ, het hoofdmerk van de schoonheidsproductlijn in haar salon. “Ik wilde eerst alles weten over de producten die we gebruiken voordat ik het tweede jaar ben geschoold voor schoonspecialiste, pedicure en massage. Ook van ons make-up merk Jane Iredale weet ik alles. De natuurlijke basis in producten trekt mij erg aan en heeft mijn voorkeur in de salon. Het samenwerkingsverband met Cosmetique Totale met geschoolde HBO-huidspecialisten die twee keer in de maand hier komen, vullen de specialisaties aan die wij hier bieden. Saskia heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van acné en permanente make-up. Jael, die voorheen hier stage heeft gelopen, maakt ons team van drie compleet!”

Tijdens ons gesprek geeft Bo van Endless Hair even wat door over een afspraak van die middag. “De doorloop met Endless Hair is zo praktisch. Je ziet aan beide kanten de klanten en de klanten kunnen makkelijk van de ene naar de andere afspraak. Het versterkt elkaar, zeker als je in een winkelstraat zit. Daarbij is de grote tafel waar men kan zitten gezellig en het geeft een open karakter aan het geheel.” Natascha haar klanten komen niet alleen uit Goes en omgeving, maar ook van buiten Zeeland. “Via de website komen ze hier terecht, vooral voor botox- of fillerbehandelingen. In botoxbehandelingen komt er langzaam een positieve verandering in Zeeland. De Zeeuwen zijn denk ik toch wat behoudender”, lacht ze.

Het ondernemerschap gaat Natascha goed af. Toch had ze voorheen geen idee dat ze eigen onderneemster zou worden. “Mijn vader is eigenaar geweest van een aannemingsbedrijf en mijn moeder had vroeger de schoenenwinkel Wenna in Heinkenszand, dus beide echte ondernemers. Ikzelf had graag de professionele voetbal in gewild, daar ligt namelijk mijn andere passie!” Vol enthousiasme vertelt ze over hoe ze als jong meisje begon met voetballen bij VV-Kloetinge tot bij de dames tot het jaar 2000, gespeeld heeft bij de selectie Zuidwest NL en het Zeeuws Elftal en door lichamelijke klachten helaas heeft moeten stoppen met voetbal. “Al 24 jaar heb ik een seizoenkaart van Ajax en ga naar alle wedstrijden in het binnen- en buitenland. Via Ajax heb ik ook mijn liefde leren kennen!” Nu traint Natascha het team van haar dochter, die ook bij Kloetinge speelt. “Mensen vinden de combinatie voetbal en beauty wel eens apart, als ik vertel dat ik een schoonheidssalon heb. Door het netwerk van voetbal en de activiteitencommissie van school, heb ik wel regelmatig nieuwe klanten voor de salon, zo zie je maar weer!”

“Ik ben het diepe ingegaan toen ik de stap genomen heb om Elements over te nemen en ik heb er geen seconde spijt van. Het contact met mensen, het verhelpen van huidproblemen en mensen blij maken als ze tevreden de salon uit lopen. Ik ben nog steeds te lief om een ‘baas’ te zijn. Gelukkig is dat hier niet nodig, we zijn maar klein en doen het met zijn drieën.”