Endless Hair

Endless Hair

“En dan wordt je ineens gebeld of je een interview wilt op ‘EenVandaag’ en kijken 2 miljoen mensen naar je. Ik vond het fantastisch!”

Heel blij was Colinda Houtepen Gerrits toen ze begin mei weer open mocht met haar kapsalon Endless Hair op het hoekje aan de Papegaaistraat nr.9. “We mogen nog niet alle stoelen tegelijk gebruiken, maar gelukkig kunnen we al onze klanten naar tevredenheid weer ontvangen. En we hebben ook nieuwe klanten erbij gekregen. Het lijkt wel of mensen na zo’n bijzondere periode toch bewustere keuzes maken. Het feit dat we zo lang mogelijk open zijn gebleven, tijdens de sluiting ‘ToGo’-momenten hadden en via sociale media in contact zijn gebleven met onze klanten, heeft geholpen.

”Colinda is een Zeeuwse. “Maar dat is ook alles”, vertelt ze ons. Geboren in Vlissingen, maar al jong verhuist naar Duitsland en later via Breda, Dordrecht en Spijkenisse weer in Zeeland teruggekomen. “Ik heb altijd gezegd, als ik ooit voor mezelf ga beginnen als ondernemer, dan in Goes!” Als 16-jarige begon Colinda haar carrière als kapster. Vrij snel ontwikkelde ze zich van stagiaire, leerlinge tot assistent-bedrijfsleidster bij Cosmo Hairstyling en later had ze zelfs een bestuursfunctie. Een echte ondernemer! “ Op 8 maart 1996 opende ik mijn eigen Cosmo haarsalon aan de Lange Kerkstraat. Ik woonde toen nog in Vlissingen, maar reisde elke dag heen en weer.” Met 15 stoelen was Cosmo toen één van de grotere kapsalons in Goes. Het eerste jaar woonde ze nog niet in Goes, was nog onbekend en moest vanaf nul beginnen.

Na een jaar verhuisde Colinda van Vlissingen naar Goes. Ze kende al wat mensen uit het horecawereldje, zij leerden haar de stad en zijn mensen beter kennen. “En toen kwam de tijd dat ik de kans heb gepakt om voor mezelf te beginnen. Ik was te ervaren om mee te deinen in de organisatie van een keten, de tijd veranderde en in Zeeland komt men meer voor de ondernemers dan voor de ketens. Heel veel collega’s van mijn generatie gingen weg bij Cosmo.

Na veel onderhandelingen over het hoekpandje in, zoals genoemd, ’het Leukste straatje van Goes’, kreeg Colinda het voor elkaar om het grote pand te delen met Elements en zo haar intrede te doen op 20 mei 2016 in haar nieuwe haarsalon Endless Hair. “Ik heb altijd dit pandje willen hebben en als je iets wilt, moet het ook lukken. Wat was ik blij en trouwens nog steeds!” De luxe haarsalon is in eigentijdse stijl ingericht en is voorzien van 8 stoelen, waar dames, heren en kinderen geknipt kunnen worden. Opvallend zijn de grote refill flessen van het merk Fuente op de toonbank, waar eigen shampooflessen hervuld kunnen worden. “Beter voor het milieu”, aldus Colinda, “en daarbij bespaar je als klant €5,-. We werken graag met plantaardige producten, naast het merk Fuente werken we ook met de producten van Olaplex en Malibu Sea. Het laatste is voor moeilijk haar en bijna exclusief te verkrijgen bij ons.” De doorloop naar de schoonheidssalon van Elements, met daartussen een grote tafel waar men kan zitten, geeft een gezellig en open karakter aan het geheel. Vertegenwoordigers die haar salon in Goes komen bezoeken, zijn vaak verbaasd hoe leuk het hier is. “Mensen denken vaak nog dat we hier in een achtergesteld gebied wonen”, lacht Colinda.

“Net als mijn winkel wil ik de beste zijn, we leveren kwaliteit, volgen continu opleidingen, zelfs ik, en hebben alle tijd en aandacht voor iedere klant. Iedereen die hier binnenkomt, kan gewassen worden, een massage krijgen, wordt geknipt en gestyled. We hebben een leuk team van meiden, en iedereen heeft ook haar eigen klanten. Je ziet gelijk voor wie welke klant is. Ik ben zelf een vliegende keep, ik heb mijn vaste klanten en mijn vaste dagen, de meiden weten allemaal goed hier hoe het werkt en zijn volleerde krachten.” Het straatje waar Endless Hair zit vindt Colinda fantastisch. “We proberen er met de ondernemers in het straatje onderling écht samen iets van te maken, je moet het toch met zijn allen doen.” De bekende papegaaien-kooitjes hangen weer volop buiten en tijdens events in de binnenstad proberen ze als straat altijd iets te organiseren, van modeshows tot hippe kerstversiering.

“Kees, mijn man, is écht mijn ondersteuning, hij organiseert mee en doet de klussen die in de winkel gedaan moeten worden. Het is jammer dat hij (nog) niet kan knippen!” lacht Colinda.