Jardin Ontbijt & Lunch

Jardin Ontbijt & Lunch

Zoals jullie weten is de horeca dicht t/m 6 April, dit geldt dus ook voor Jardin. Toch willen wij jullie de verhalen van onze ondernemers in de stad niet onthouden.

“Omdat het hier klein is en een gezellige huiselijke sfeer heeft, maken de mensen die hier komen vaak even een praatje met ons. En niet alleen met ons, maar ook met elkaar. “

We hebben weer een jarige vandaag! Laura Den Ouden en Pieter Heslenfeld openden een jaar geleden Jardin ontbijt en lunch op de Opril Grote Markt nr.2. De met een ‘Franse touch’ ingerichte ontbijt-en lunchroom doet haar naam eer aan door het vele groen aan planten, het interieur en de accessoires. “We wilden graag samenwonen en toen dit pandje vrij kwam waren we gelijk verkocht.” Eerst dachten ze een kleine groentewinkel of een TO GO-zaakje te beginnen, maar na een jaar drastisch te hebben verbouwd, bleek de ruimte groot genoeg om er ook tafels en stoelen in kwijt te kunnen. Met de horeca-ervaring van Laura, opgedaan in Frankrijk bij de Bed & Breakfast van haar ouders en enige tijd bij Taart & Tafel, zijn ze Jardin gestart. ”Ik heb geschiedenis gestudeerd,” glimlacht Pieter, “maar vind dit wel erg leuk om samen te doen. En omdat het van onszelf is, kunnen we perfectioneren en nieuwe dingen uitproberen. Want elke dag leer je weer wat bij. In het begin was het bijvoorbeeld de bedoeling dat er aan de bar besteld zou worden, maar we merkten al snel dat dat hier nog niet werkt. Mensen uit de Randstad zijn dat al gewend, hier wacht men tot er iemand aan de tafel komt.”

Tijdens ons gesprek komen er regelmatig klanten binnen, voor een eerste koffietje van de dag, een meeneem-ontbijtje, maar ook de gasten van de B&B Goes Grote Kade komen hier voor het ontbijt. Sinds een jaar runnen Laura en Pieter ook de B&B aan de stadshaven van Laura haar ouders. “Mijn ouders runnen de B&B in Frankrijk en wij hier. De B&B heeft 7 kamers, verschillend in grootte, uiteraard ingericht in de Franse stijl. De gasten ontbijten hier, het is om de hoek, lekker dichtbij. Het is af en toe best druk, vooral als alle kamers bezet zijn”, vertelt Laura, “je hebt dan toch ineens 14 ontbijters erbij, plus nog eens je eigen klanten.” Bij zowel Jardin als bij de B&B, zijn de gasten van jong tot oud, locals maar ook toeristen, stelletjes, vriendinnen, maar ook zakelijk. “In de B&B hebben we zakelijke gasten die een vaste kamer hebben als ze komen overnachten, in Jardin zitten regelmatig mensen met een laptop en een koffie hier te werken. Het kan allemaal.”

“Wij houden van lekker gezond en dagvers, dat zie je ook terug op onze kaart. De ‘gewone’ ham-kaas tosti hebben we er ook opgezet. Zo is er voor ieder wat wils! We bakken onze taarten zelf, ook gluten- en lactosevrij voor mensen met een allergie. Helaas is de keuken boven, nu ruik je de lekkere geur van de taart hier niet als deze in de oven staat”, lacht Pieter. Aan de bar worden alle gerechten vers bereid met producten uit de streek of uit hun eigen moestuintje. “Deze worden geleverd door de fruitschuur in Kloetinge. Arianne zoekt zelf de sinaasappels en appels voor ons uit op smaak. Het verse brood en de croissants halen we bij de buren Den Soeten Inval, heel handig!” Waar het kan proberen Pieter en Laura duurzaam te zijn. De papieren bekers zijn inmiddels vervangen door glazen en de ‘meeneem-bekers’ zijn van biologisch afbreekbaar materiaal. Vol trots laat Laura hun nieuwe borden van bamboe zien. “We gooien hier bijna geen eten weg en anders eten we het zelf op!”

Het jonge stel vindt het heerlijk om in de stad te wonen. “We zitten hier op een unieke plek, om de hoek van de stadshaven en de Grote Markt om even een terrasje te pakken of een boodschap te doen. We genieten van het stadsleven!” Met de komst van nieuwe ondernemers in de Magdalenastraat zijn ze erg blij. “Zo bijzonder en fijn, het straatje leeft meer en de mensen draaien niet meer om als ze bij de hoek komen. Het enige wat we wel missen in de stad is het groen. Wij houden van groen en zouden dat buiten ook graag meer willen zien. Een mooie ‘blauwe regen’ aan onze voorpui mag helaas niet.”
De klanten voor het ontbijt en de koffie zijn inmiddels weg en ons leuke gesprek zit erop. Het zal niet lang duren voor de volgende klanten voor de lunch komen…

Gefeliciteerd Laura en Pieter, op naar de volgende jaren van Jardin!