De Steenen Brug

De Steenen Brug

“Ik ben begonnen als vakantiebaantje en nooit meer weggegaan. Ik voel me een echte Goesenaar!“

Als we De Steenen Brug binnenlopen, zien we gelijk een oude foto hangen van het pand aan de Keizersdijk nr.34, ooit nog een ‘Automobielen en Rijwielen’ handel. Daarnaast hangt een tekening met de oude Ganzepoort, de brug was ooit aantal jaar van hout, maar later in 1663 vervangen door een stenen brug, dé Stenen Brug. Aan dit pleintje, met uitzicht op de Veste en de Stenen Brug, vieren Paul Mijnarends en Anoek Mijnarends – Huisintveld vandaag dat hun Brasserie ‘De Steenen Brug’ 17 jaar bestaat.
“Mijn ouders gingen altijd op vakantie in Bruinisse, we woonden in Hilversum”, vertelt Paul. Ik had hier mijn vakantiebaantje en had het eigenlijk wel naar mijn zin, ik ben gebleven. Op mijn 23ste kreeg ik de kans om de Steenen Brug over te nemen en daar heb ik geen spijt van gehad. De tijd is voorbij gevlogen en ik ga nog elke dag blij naar mijn werk!”

Anoek heeft jaren in het buitenland gewerkt, maar toen ze zeven jaar geleden Paul leerde kennen, keerde ze terug naar Nederland. “Ik werkte in het begin twee dagen mee in de zaak en nam de verantwoordelijkheid voor de marketing, het personeel en de administratie. In 2016 ben ik mede-eigenaar geworden. Paul en ik doen het nu samen”, zegt Anoek vrolijk. “Ik heb tussendoor altijd in de horeca gewerkt, zowel in het binnen-als buitenland en mijn horecahart begon weer te kloppen. Daarbij als je maar twee dagen meewerkt, krijg je toch niet alles mee.” Paul vult haar aan: “Samen spar je meer over hoe dingen anders kunnen, in je eentje ben je vaak alleen bezig met de boel draaiende te houden, een win-win situatie dus.

”In de jaren is het interieur vier keer flink veranderd. “Toen ik de Steenen Brug overnam zat er nog blauwe vloerbedekking in, die hebben we snel vervangen door rode tegels. Vijf jaar later hebben we de lambrisering geschilderd en de bar vervangen. In 2013 is de vloer nogmaals vernieuwd en vorig jaar hebben we flink veranderd met nieuw meubilair en het terras verbouwd. Het oude meubilair heeft een nieuw leven gekregen en staat nu in een chocolaterie in Amsterdam!” Een nieuwe frisse look, maar de herkenbaarheid van de Steenen Brug is wel behouden. “Zoals elke man luister ik goed naar mijn vrouw”, lacht Paul met een knipoog, “ af en toe wil ze iets te snel veranderen, maar het resultaat is er dan ook naar.

”Waar vroeger alleen pannenkoeken geserveerd werden, is de kaart inmiddels rijk aan diverse andere gerechten. “Een pannenkoek kun je hier nog wel eten, maar voert hier niet meer de boventoon. Zo hebben we diverse broodjes en 12-uurtje vlees en vis, wraps, maar ook Lunch de Luxe, de tapas- en sharedinning plank. Het is een plek waar jong en oud samenkomen. Er is een kinderhoek, waar gespeeld kan worden, een knusse leeshoek en gezellige tafels. “ We zijn erg flexibel voor groepen. We staan open voor wat men leuk zou vinden, het menu kan op maat gemaakt worden. Voor elk budget wat wils. Het voordeel is dat we de vrijheid hebben om de zaak open te houden in de avond. Na half 7 is men als groep welkom en na 7 uur is de zaak besloten voor de groep.

”Iedere dag van de week komen er vaste gasten binnen, met elk hun eigen vaste wensen van een kopje koffie tot een lunch. “Sta je zelf in de zaak, dan krijg je deze dingen mee. We luisteren naar onze gasten en zo nu en dan introduceren we ook nieuwe dingen op verzoek.” De ouderwetse sorbet staat bijvoorbeeld weer op de kaart, waar krijg je deze nog tegenwoordig?” Al jaren komt er een toeristenstel één keer per jaar terug op een vast moment. “Ze zijn er weer, zeggen we dan tegen elkaar. Alweer een jaar voorbij!”“We pakken onze eigen momentjes in de rustige weken om de puntjes op de i te zetten en blijven veranderen met steeds weer nieuwe gerechten. Met onze leuke club van medewerkers groeien we naar de 20 jaar toe van onze Steenen Brug!”