125 jaar levende geschiedenis in Goes

125 jaar levende geschiedenis in Goes

Wederom een bijzonder moment in het Stadhuis! De Vlijt Linnen heeft deze avond 14 juni voor hun 125-jarig jubileum (1897-2022) uit handen van burgemeester Margo Mulder en Commissaris van de Koning in Zeeland de heer Han Polman het Predicaat Hofleverancier ontvangen. Het is het vierde bedrijf in de binnenstad van Goes dat een koninklijk wapen mag voeren.

In de prachtige trouwzaal van het stadhuis aan de Grote Markt verzamelen familie, vrienden, collega’s om het predicaat uitgereikt te zien worden aan de vierde generatie familie Witkam. Mooie speeches voor een mooi bedrijf met ‘naam en faam’’, trotse gezichten en een verdiend applaus.

Waar ‘Magazijn De Vlijt’ op 18 mei 1897 begon als een klein winkeltje aan de Opril Grote Markt 5 in Goes, hebben ze als ‘De Vlijt Linnen’ tegenwoordig een winkel in Goes én Middelburg inclusief de webshop www.bed-linnenshop.nl. Daarbij zijn ze onderdeel van Linolux, een samenwerkingsverband van 24 linnenwinkels in Nederland.

De Vlijt Linnen is het zesde bedrijf in Goes dat het koninklijke wapen mag voeren. Eerder kregen herenkledingzaak Bos Men Shop, juwelier Fabery de Jonge, Knieriem (producent van onder meer verkeersborden en kunststof producten) en schoenservice Hillebrand al het predicaat Hofleverancier. De Hollestelle Groep mag zich zelfs Koninklijk noemen. Die eer is alleen weggelegd voor grote bedrijven. Het predicaat Hofleverancier is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Het predicaat Hofleverancier werd in 1815 ingevoerd door Koning Willem I. Het wordt toegekend voor 25 jaar, daarna kan het worden verlengd. Ook De Vlijt Linnen mag een wapen op hun pand hangen.

Gefeliciteerd Mirjam en Mark met deze Koninklijke onderscheiding!