De Goese Golf

De Goese Golf

“Privé maar ook zakelijk, sportief maar ook sociaal. Mensen zijn hier om verschillende redenen lid. Voor het ballen meppen, daar doen we het voor!”

Begin dit jaar maakten we kennis met Geert Frommé, sinds 1 december 2021 de nieuwe directeur van de Goese Golf. En zoals we al eerder schreven: een leuke ontmoeting resulteerde in een leuke samenwerking. Het leek ons beiden beter om op een later tijdstip in het jaar af te spreken om wat meer te vertellen en te laten zien van de Goese Golf. Nu dus… het zonnetje schijnt, de banen liggen er mooi bij en de natuur ontpopt zich tot een waar natuurpark.

“Eigenlijk is de Goese Golf een natuurpark om in te golfen.” Geert vertelt ons over hoe de meeste golfbanen ontstaan. “Deze ontstaan in gebieden die er al zijn en enigszins worden aangepast om er te golfen. De Goese Golf, samen met het Goese Meren-project ontstaan, is vanuit plat akkerland aangelegd met het zand van de Goese Meren. Uniek dus!” De 18 holes golfbaan en een 9-holes Par-3 baan in bijna 80 hectare natuur is zo aangelegd dat de holes naadloos in elkaar over vallen. “Dat is wat deze baan zo geliefd maakt bij de golfers van hier, maar ook uit de wijde omgeving. We krijgen hier veel bezoek van ‘buitenaf’, die makkelijk een uur in de auto zitten vanwege de kwaliteit van deze baan.” Enthousiast pakt Geert een pen en begint voor ons te tekenen: zes verschillende zones, 18 holes aan de lange kant, een kleine baan om te oefenen die om de driving-range loopt en dat alles in aangelegde natuur met veel waterpartijen en weinig verschillende soorten gras. “Er zitten hier veel watervogels, er staan bijenkasten en insectenhotels. De greens zijn van topniveau door het aangelegde gras, mooie eerlijke rollen, waarvan wij zelf het onderhoud doen.” ’s Ochtends wordt de ‘fairway’-maaier aangezet en doet zijn werk. Het tuinonderhoud is in eigen beheer. “Veel ondernemers die hier komen vergaderen, willen hier graag ook even wandelen”, lacht Geert. “Dat gaat dus niet, want dan krijg je een bal tegen je hoofd!”

Geert zit sinds 2013 in de golfbranche en heeft in Brabant al veel ervaring opgedaan als general manager bij De Haverleij in Den Bosch. Uiteraard speelt hij al jaren zelf golf. “Mijn vrouw is Zeeuwse, we wonen nog in Breda, maar wie weet wat de toekomst brengt.” De Goese Golf, het grootste golfcomplex van Zeeland, is een mooie plek om te werken, aldus Geert. “Golfen is eigenlijk ongelooflijk gezond, dat is ook één van de redenen dat tijdens de Corona-tijd de baan open mocht blijven”, vertelt hij. Naast dat je in de gezonde buitenlucht bent, aan de wandel met ongeveer 14.000 stappen is het ook een sociale activiteit. “Mensen zijn hier dan ook om verschillende redenen lid, de fanatiekelingen voor de wedstrijden, maar een groot gedeelte golft voor de pure ontspanning in de buitenlucht en het sociale aspect.” Ook op zakelijk vlak wordt er steeds meer gegolfd. Op de golfbaan is het ontspannen zaken doen. Tijdens een twee uur durende wandeling, heb je tussen de slagen door genoeg tijd om elkaar te leren kennen of zaken te bespreken. “De ontspannen manier van communiceren maakt het dat er op de golfbaan vaak meer progressie wordt geboekt en daarbij vaak inspirerender dan het gemiddelde kantoor.”

Geert laat ons de rest van het grote complex zien. We lopen langs de golfshop de trap naar boven. Vanuit de grote vergaderzaal hebben we prachtig uitzicht op de golfbaan. ”Een ideale ruimte, niet alleen voor vergaderen, maar voor allerlei andere activiteiten.” In de brasserie lopen we het ruime terras op, voorzien van gemakkelijke zitjes, zonneschermen, een achtergrondmuziekje en voor de frissere avonduurtjes verwarmingselementen. Ook hier weer dat mooie uitzicht. “Met de vergaderaccomodaties en de eigentijdse brasserie is er meer dan alleen golf. Onze ruime brasserie, waar je terecht kunt voor lunch, diner of een borrel, wordt ook vaak door niet-golfers bezocht. Je kunt hier genieten van heerlijke gerechten vervaardigd met Zeeuwse producten met het mooie groene uitzicht van de golfbaan. Ook voor feestjes en partijen een ideale locatie. En een groot voordeel… je kunt hier gratis parkeren.”

We praten verder over de club en de nieuwe activiteiten die, in korte tijd dat Geert er nu werkt, opgezet zijn. “Netwerken in een nieuwe omgeving is belangrijk, echter de samenwerking met de mensen die je ontmoet is nog belangrijker!” Midden april is dan ook het eerste speciale lestraject gestart voor leden van netwerkclubs. Deze lestrajecten zijn voordelig en in groepjes met allemaal ondernemende Zeeuwen. “Zo wordt netwerken nog leuker en je maakt op een laagdrempelige manier kennis met de golfsport.” Om de baan op te kunnen dien je een aantal vaardigheden te bezitten en de regels te kennen. “Een drempel die vele ervan weerhouden om te gaan beginnen. Op deze manier is golfen en netwerken een succesvolle combinatie!” Ook voor de jeugd is het eerste lestraject gestart in mei. ”Vanaf vijf jaar ben je welkom om te leren golfen. Erg leuk, de jonge jeugd die hier ook plezier heeft.” En Geert zit nog vol ideeën over toekomstige activiteiten om mensen kennis kunnen laten maken met de mooie sport van golf en het prachtige golfcomplex van de Goese Golf. “Van de zomer willen we hier wandelavonden gaan organiseren. Uiteraard als er niet gegolfd wordt”, lacht hij nogmaals. “We gaan van de Goese Golf een bloeiende club maken, die trots is op de prachtige ligging in het Zeeuwse en meer is dan alleen golf.”

Of wij het volgende netwerk lestraject op 26 mei al gaan aansluiten? Dat weten wij nog niet. Maar we gaan het aanbod van Geert zeker aannemen om kennis te maken met de sport, het netwerken en het prachtige natuurpark. Wij zijn enthousiast!