B-pierced

B-pierced

“Met een piercing maak je een sieraad een deel van je lichaam. Het sieraad staat meestal voor een beleving: een herinnering, een vriendschap, een fase in je leven…iets dat men graag wil vastleggen. Net als een tattoo, het heeft vaak een diepere betekenis.”

Begin november 2020 startte Giselle Huijbrechts haar piercingstudio B-pierced bij Tattoo Kubus in zijn zaak aan de Magdalenastraat. Niet het beste moment, want de lockdown in december zorgde voor een ‘wat langere pauze’. Als we binnenlopen komt de vrolijke groet van Leon ons tegemoet: “Kom, ik loop met jullie mee naar achteren, Giselle is er al.” Er hangt een serene rust in de studio als we binnenlopen en kennismaken met Giselle, “Qua inrichting houd ik de studio graag zo rustig mogelijk met maar een paar items die nét die sfeer geven. Dan blijft het steriel en dat is belangrijk.” Een opeenstapeling aan kleine schuiflaatjes en doosjes ‘verstoppen’ de sieraden die Giselle gebruikt voor de piercings en het, door de GGD aangeraden materiaal, dat ze gebruikt.


“Ik ben een rasechte Amsterdamse, maar op mijn 20ste voor de liefde naar Zeeland verhuisd. Vlissingen is nu mijn thuis en ik vind Zeeland heerlijk om te wonen. De drukte van Amsterdam heb ik eigenlijk nooit gemist.” Giselle werkte in de horeca, tot haar zoontje 5 jaar werd en het tijd was voor ander werk. “Ik heb zelf een aantal piercings en een bevriend piercer bood me aan om een keer zelf een piercing bij iemand te zetten. Daarna wist ik het gelijk en schijnbaar blijk ik er ook nog aanleg voor te hebben!” In 2020 is Giselle in de leer gegaan in Gouda, bij de piercingstudio waar ze altijd komt. Ze leerde het volledige vak en piercet op alle plekken van het lichaam. “Ook de intieme…”

In die tijd raakten Giselle bevriend met Leon en hij bood haar de ruimte in zijn winkel aan. “Het is een goede combi, tatoeëren en piercen in één zaak, ook al is piercen echt iets anders. Daarbij heeft Tattoo Kubus een open en huiselijke sfeer, die je niet veel ziet in de meeste tattoo-shops. Het is er vaak donker en stralen een duistere atmosfeer uit. Er zijn tegenwoordig veel jonge meiden die graag een piercing willen en hun moeder meenemen. Dan stap je toch sneller hier naar binnen.”

Wat is nu precies het verschil tussen een gaatje laten schieten en piercen? “Piercen is het doorboren van de huid. Wordt het sieraad bij ‘schieten’ gelijk mee geplaatst, bij piercen gebeurt dat daarna. Met een naald is het maken van een gaatje nauwkeuriger en het perfecte rondje wordt door het iets dikkere sieraad afgesloten. Het heelt daardoor sneller en beter.” Vol belangstelling kijken we beide mee hoe Giselle ons laat zien hoe het in zijn werk gaat.


Belangrijk vindt Giselle om de tijd te nemen voor elke klant. “De spanning wegnemen bij binnenkomst, is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Vaak vinden de jonge meiden de naald eng, maar door de tijd te nemen en uit te leggen hoe alles in zijn werk gaat, valt het achteraf vaak mee. Ik heb hier ook lolly’s liggen voor die meiden als afleiding”, glimlacht ze. “Er is hier nog nooit iemand zonder piercing de deur uitgegaan en meestal komen ze ook weer hier terug. Ik geef ze graag die ‘fijne’ ervaring mee.”

Giselle is vooralsnog alleen op donderdagavond en zaterdagmiddag open. Haar doel is ooit een eigen studiootje te hebben. “Het is voorlopig, naast mijn andere baan, mooi om zo te beginnen en ervaren hoe groot de vraag is. Het straatje is leuk en met de ondernemers hier in de straat is de sfeer erg goed! Ik ben heel dankbaar dat het dankzij Leon zo is gegaan en mijn passie voor het vak van piercing heb gevonden!”