Property with a smile!

Property with a smile!

“We zijn erg kieskeurig in wat we doen, elk project moeten we écht voelen en blij van worden! We nemen de klant mee op reis in elk project en zijn als TEAM Leisure allen betrokken, van het begin tot het eind. ‘Property with a smile’ is dan ook niet voor niets onze slogan!”

“Dit gaat geen kort interview worden”, zeggen we glimlachend tegen elkaar, als we het pand van TEAM Leisure aan het Bleekveld binnenlopen. Vol enthousiasme worden we ontvangen door Marieke Mol, marketingcommunicatiemedewerkster en grafisch vormgeefster. Kort daarna voegt Alexander Snoodijk, de salesmanager, zich bij ons. Een aantal weken geleden spraken we met Laura van Boutique Hotel Rijks en weten dus al iets meer van TEAM Leisure. TEAM Leisure is een niche vastgoedbedrijf, gespecialiseerd in de verkoop -en marketing van recreatief vastgoed. Maar als Alexander begint te vertellen over het team, de projecten en het contact met hun relaties, voelen we de energie die door dit bedrijf stroomt. “Het is het onderscheidend vermogen waar ieder vastgoedproject dat wij aanbieden zich door kenmerkt”, begint Alexander te vertellen, “onze gewaardeerde relaties bestaan veelal uit particuliere investeerders, die doorgaans kiezen voor uniek vastgoed in combinatie met (sociaal) rendement. En we staan aan de vooravond van een heleboel leuke en exclusieve projecten die gelanceerd gaan worden!”

‘Helder’, nu nog een gerenommeerd visrestaurant in Renesse, wordt in een paar maanden tijd omgetoverd tot het luxe Boutique Hotel Helder, waar met 16 suites de gasten een luxe ‘bed & breakfast-gevoel’ wordt gegeven. “Het wordt kleinschalig en intiem, waar de gasten met het hoogste niveau van gastvrijheid en persoonlijke service in de watten worden gelegd. Onderscheidend is dat er een lounge- en lobbyruimte aanwezig is, waar de gasten kunnen genieten van een luxe ontbijt met streekproducten, of een aperitief met een exclusief ‘hapje’ in de namiddag. High-end en persoonlijke service!

Dat ze bij TEAM Leisure oog hebben voor bijzondere gebouwen en mooie locaties is een gegeven. Alexander vertelt verder over het monumentale pand uit 1582 dat omgetoverd wordt tot Hotel Sint Joris, gelegen binnen het historisch hart van het centrum van Middelburg. “Wederom een bijzonder gebouw dat zoveel historie uitstraalt. We laten ons inspireren met dit project door onze ervaringen bij Boutique Hotel Rijks, ook zo’n bijzonder pand met een rijke historie. Onze kracht is de ‘ziel’ van dit soort panden te behouden of weer iets terug te geven dat herkenbaar is voor het pand en de mensen. Zo hebben we bij De Timmerfabriek in Vlissingen, het iconische torentje dat ooit op het pand gezeten heeft, weer teruggegeven aan het pand. Je maakt het nieuwe hotel daardoor uniek, maar geeft ook iets terug aan de stad zelf. Dat geeft die extra glimlach aan wat wij doen!”

Voordat Alexander verder wil vertellen over hun volgende project, willen we graag iets meer horen over TEAM Leisure zelf en hoe hij hier is komen werken. “Ik heb Paul en Joeri, de eigenaren van het moederbedrijf TEAMforREAL, leren kennen als relatie toen ik nog in de autobranche werkte. Een goed contact, dat eigenlijk na het zakelijk moment, altijd is gebleven. Soms heb je een klik met mensen die blijft, elke keer als je ze ziet of spreekt. Vanuit de autobranche maakte ik een de overstap naar de makelaardij en toen ik met Paul en Joeri in gesprek kwam om als salesmanager een rol te mogen vervullen bij TEAM Leisure, heb ik geen moment getwijfeld. In november 2020 ben ik hier begonnen, maar het voelt alsof ik hier al jaren werk!” Marieke, die nu ruim anderhalf jaar bij TEAM Leisure werkt, kan dit beamen: “Door een eigen hand en een vrije rol in je werk te krijgen, met uiteraard de verantwoordelijkheid die daarbij hoort, komt vaak het talent in je naar boven. Dan is dat de baan die bij je hoort. We hebben hier een erg hecht team, dat goed op elkaar is ingespeeld en met dezelfde ondernemersdrive.”

Joeri Beekman en Paul Huges, beide succesvolle zelfstandige ondernemers, hebben in maart 2011 hun kennis en ervaring in marketing, creatieve conceptontwikkeling en makelaardij samengebracht tot TEAMforREAL. De ontwikkeling van de diverse projecten geschiedt overigens vanuit zusterbedrijf TEAM Concepts. Door de groei van het bedrijf en verdere professionalisering van TEAM Leisure, verhuisden ze in april van dit jaar van Zierikzee naar Goes. “Als Zeeuwse stad heeft Goes een sterke economische positionering en goede bereikbaarheid. Daarbij is het een stad van allure en zitten we met ons kantoor aan het sfeervolle Bleekveld op een prachtige locatie in de binnenstad. Mede door het intensieve contact met Hotel en Brasserie Katoen tijdens het project Katoen City Lofts by Largo, is dit onze nieuwe plek geworden.”

Saskia, de administratieve duizendpoot en gastvrouw van TEAM Leisure, voegt zich toe aan het gesprek. Saskia Sies werkt sinds 2010 bij Paul en heeft de start van TEAMforREAL vanaf het begin meegemaakt. ”Saskia zorgt dat de business hier blijft draaien, terwijl iedereen in-en uitvliegt.”
We komen terug op ‘de klik’ die Alexander eerder in het gesprek aankaartte, die klik die zo belangrijk is om een project succesvol aan je relaties te kunnen aanbieden. “Die klik tijdens de contactmomenten, geeft het vertrouwen bij onze relaties. Een solide basis voor het uiteindelijke besluit om te investeren. We krijgen wekelijks projecten aangeboden, maar als ‘dat steentje in de schoen’ blijft zitten gedurende de eerste contacten, dan maken we de keuze een project niet aan te nemen, hoe mooi het project ook is. Een goed voorbeeld van een goede klik is het contact dat we hebben met Michel, Laura en Floris Kloeg van Kloeg Collection. Deze goede samenwerking brengt bijzondere nieuwe projecten teweeg, waaraan we vol energie mee aan de slag gaan.” Zo ook het bijzondere Hotel Brittania dat in ontwikkeling is aan de boulevard in Vlissingen. Dit wordt het eerste grootschalige vijf-sterren hotel in Zeeland, 18 verdiepingen hoog, 205 kamers en een Rooftop-restaurant met uitzicht over zee. Een groot project dat de nodige voorbereiding kost, en inspanning en geduld om zowel klant als omgeving en stad iets moois aan te bieden. “Nerveus, maar wel in positieve zin om weer iets gaafs en oogstrelend, neer te mogen zetten”, glimlacht Alexander. De boeken komen op tafel en we worden meegetrokken in het verhaal van dit project.

Inmiddels is Paul even uit de vergaderkamer gekomen om gedag te zeggen. Joeri zit in het andere kantoor in een call. We kijken naar de tijd en lachen. Er is zoveel te vertellen, maar de business draait door…