Conflict Centrum Nederland

Conflict Centrum Nederland

“Als je de vraag niet stelt, werk je ook niet aan de oplossing. Ik adviseer je de beste adviseur!”

Met een korte introductiefilm over het Conflict Centrum Nederland ontvangt Jeroen van Duikeren ons bij zijn kantoor aan Wijngaardstraat 51, om ons meer te vertellen over zijn bedrijf. “Sinds 13 maart dit jaar zijn we het Zeeuws Expertisecentrum Conflictpreventie samen met 14 andere vakspecialisten op het gebied van conflictpreventie en conflictoplossing. Even wat simpeler gezegd: heb je een conflict op het werk of een lastige situatie in je gezin of relatie en dat gaat niet de goede kant op? Voordat je de drastische stap neemt om naar een advocaat te stappen, kun je bij ons terecht voor advies en de nodige ondersteuning.”

Jeroen legt ons uit dat in de meeste conflictsituaties, mensen vaak al langer rondlopen met het probleem en dan in hun omgeving naar goede tips vragen hoe ermee om te gaan. Goedbedoeld, maar deze tips zijn niet altijd even deskundig genoeg om verder te komen. “Ik gun het niemand om met iemand in conflict te zijn en er mee rond te blijven lopen. Bij jezelf beginnen, er over praten en je deskundig laten adviseren is vaak de beste oplossing. Bij een eerste consult gaan we samen in gesprek en proberen ook samen een oplossing te vinden om het conflict zo goed mogelijk op te lossen. Zo’n eerste consult is gratis en laagdrempelig. Wij verplichten je tot niets, maar wil je verder advies, dan kijken we wie van onze vakspecialisten je het beste verder kan helpen.” Zo heeft ieder van de specialisten een eigen expertise en word je vakkundig begeleid.

Jeroen zijn expertise ligt op arbeidsgebied. “Ik behandelde voorheen ook relatie- en gezinsconflicten. Dat werd te veel. Daarbij moet je geen dingen doen waar je niet goed in bent of niet gespecialiseerd genoeg, dat werkt niet. Dat is het fijne om met zoveel vakspecialisten te werken, we zijn allemaal goed opgeleid en blijven onszelf opleiden.”
Naarmate ons gesprek vordert worden we nieuwsgierig naar twee dingen: Hoe Jeroen dit werk is gaan doen en hoe hij vanuit Zuid-Holland in Goes terecht is gekomen.
“Ik werd in mijn vorige functie wel eens gevraagd aan te sluiten bij gesprekken waar conflictsituaties het onderwerp waren, terwijl mijn toenmalige functie daar geen rol in speelde. Ik kreeg deze vraag steeds vaker en ben erover na gaan denken waarom dat zo was. Toen heb ik me laten omscholen en ben mijn eigen bedrijf begonnen.”
Hoe Jeroen in Goes terecht is gekomen beantwoordt hij met: “Mijn vrouw en ik wilden uit Schiedam weg en zijn voor de lol in Zeeland gaan kijken op aanraden van mijn schoonvader. Eerst dachten we nog: Zeeland? Maar na een bezoekje aan Goes, werden we verliefd en hebben toen snel ons huis gekocht!”

Jeroen vindt het heerlijk in Goes: “Goes heeft alles in het klein!” Nieuwe contacten moet je uiteraard wel zelf leggen. Jeroen is lid geworden van de Rotary, van de hockeyclub en is gaan squashen en golfen. “Ik ken denk ik nu na ruim achttien jaar meer mensen hier dan de gemiddelde Goesenaar!”lacht hij. De Grote Markt als middelpunt van de stad is prachtig, … maar er mag van mij nog wel een fontein op om het nog iets sfeervoller te maken. Wonen en werken in de binnenstad is ideaal, je hebt hier alles bij de hand.” Waar ook menig stad een voorbeeld aan kan nemen volgens Jeroen is het sportpark Schenge. “Wat een prachtige plek is daar gemaakt waar iedereen kan sporten en er genoeg ruimte is om buiten te zijn.”

We praten nog even verder over het Conflictcentrum en de toegevoegde waarde die het kan bieden. “Een luisterend oor en nieuwe oplossingen vinden om een conflict niet te laten escaleren. Anders kijken naar conflicten”, zegt Jeroen. “De meerwaarde van mijn werk is met het ConflictCentrum maatschappelijk bij te dragen aan geluk en wij hopen dat beetje geluk nog veel door te kunnen geven.”