Avalon

Avalon

“De wereld verandert heel snel, dat heeft ook weerslag op de mode. Ik koop al meer dan 30 jaar duurzame merken in; Europese merken geproduceerd door Europeanen.”

Nu de nieuwe collectie voor het najaar in de rekken hangt en de winkel stijlvol is geëtaleerd, brengen we een bezoek aan Diana Padmos haar winkel Avalon mode aan de Ganzepoortstraat 23. “Al goed 4,5 jaar ben ik nu werkzaam in Goes”, vertelt Diana, “en nog steeds komt 80% mijn klanten van Avalon Middelburg naar Goes om bij mij hun kleding te kopen.”

In 1986 opende Diana Avalon in Middelburg. “Ik was secretaresse bij Stichting Opbouwwerk Vlissingen, maar wilde eigenlijk weg uit Zeeland. Mijn privé-situatie liet dat helaas niet toe en ik ben toen de mode ingegaan. Lekker veel reizen voor de inkoop en beurzen bezoeken. Ik heb met plezier mijn winkel in Middelburg gehad.”

Na 30 jaar Avalon in Middelburg, nam Diana het besluit om haar winkel naar Goes te verhuizen. “Middelburg voelde als een warme deken voor me, maar ik betaalde de hoofdprijs aan huur. Goes staat bekend als Goes Modestad, dat trok me wel aan.” Het was best een stap: een nieuwe klantenkring opbouwen, niet bekend met de Goese binnenstad en een stap achteruit qua collectie. “Diverse merken die ik in Middelburg verkocht moest ik ‘inleveren’ aangezien mijn collega-ondernemers deze merken al voerden. Ook is de winkel in Goes kleiner qua oppervlakte.”

Diana heeft inmiddels haar weg goed gevonden in de Goese binnenstad. Haar vroegere klanten uit Middelburg blijven haar trouw bezoeken in Goes, ze heeft een nieuwe klantenkring erbij gekregen en met elke modeshow die in de stad wordt georganiseerd is haar collectie van Avalon te bewonderen op de catwalk. “Ik vind het heel fijn om vrouwen te kleden en mooi te maken. Mode kan een vrouw haar persoonlijkheid versterken, je moet je er lekker in voelen en dan straal je dat ook uit. Ik lees veel vakbladen, kijk naar trends en vind het inspirerend om ideeën elders op te doen in het land. Ik kom graag op beurzen als de Modefabriek, maar ook in Parijs en Düsseldorf. Mijn collectie voor de winkel koop ik zelf in en ga altijd naar mijn leveranciers toe, hoofdzakelijk in Amsterdam. Merken als onder andere No Man’s land, Eva Kayan, Indies en Due Amanti hebben een stijlvolle en vrouwelijke collectie met hier en daar een stoere twist. Een collectie waar niet alleen mijn klanten, maar ook ik mij in herken en hoe ik in het leven sta”, glimlacht Diana. Haar vaste klanten komen niet alleen uit Zeeland, maar overal uit Nederland vandaan. “Klanten komen hier voor hun dagelijkse kleding, maar ook voor een bruiloft of andere gelegenheid.”

Diana haar passie naast mode is Argentijnse tango. Elke week danst ze in een andere plaats in het land, voornamelijk in het zuiden. “Na een lange werkweek is het een heerlijke manier om weer op te laden, even buiten de provincie. Nieuwe mensen ontmoeten op nieuwe plaatsen.” Toch kan ze niet zonder de zee en is blij dat ze in Zeeland woont.

Diana is bestuurslid van de winkeliersvereniging ‘OOG’ en denkt mee voor de retailers in Goes. “De gemeente Goes staat voor ondernemers, meer als in Middelburg. Hoe verschillend de Zeeuwse steden ook zijn, ik zie Zeeland als één stad. Er zijn nog genoeg aandachtspunten, zoals de leegstand in de binnenstad. Ook in deze winkelstraat staan veel panden leeg, dat is zorgwekkend. Met een aantal plantenbakken voor het lege pand tegenover mijn winkel, hoop ik dat het iets minder opvalt voor de bezoekers. Ook extra aandacht voor kunst, bijvoorbeeld exposities, en cultuur zou Goes meerwaarde geven.”

Een webshop zal Diana nooit beginnen, ze vindt het veel te leuk om haar klanten persoonlijk advies te geven, te kleden en haar winkel te stylen. “En dat het liefst lokaal in deze mooie winkel in deze modestad!”