Hutjens Edelsmederij

Hutjens Edelsmederij

“Na 40 jaar Witte Paardstraat verhuizen we naar de hoofdwinkelstraat. Een mooie kans om mijn ouders werk voort te kunnen zetten in Goes.”

Eind januari van dit jaar kondigden wij de verhuizing van Hutjens Edelsmederij aan op onze socials. Vandaag 21 juli, bijna zes maanden later, wordt hun nieuwe winkel aan de Lange Kerkstraat 31 officieel geopend! Mike Hutjens kan niet wachten om zijn nieuwe trots, de volledig verbouwde winkel aan zijn klanten te laten zien. “Zeven maanden is er hard gewerkt, veel vrienden hebben meegeholpen en ook meegedacht tot dit eindresultaat. De winkel heeft een open, fris en modern karakter, toegankelijk voor een breed publiek. Voor elke doelgroep is hier, naast onze eigen sieradenlijn, een uitgebreide collectie van exclusieve merken horloges en sieraden te vinden in alle prijsklassen.”

We vragen nieuwsgierig aan Mike of het eigenlijk in de lijn der verwachting lag dat hij de winkel van zijn ouders zou overnemen. Want net als zijn vader Harry volgde hij de vierjarige Vakschool Schoonhoven, de enige opleiding in Nederland die je opleidt tot Goud- of Zilversmid, Juwelier of Uurwerkmaker. Maar niets is minder waar, Mike vertelt… “Na mijn opleiding ben ik gaan werken bij Schaap en Citroen Juweliers in Rotterdam en Den Haag, een juwelier in het hogere segment. Met veel plezier heb ik hier jaren gewerkt en mezelf opgewerkt tot assistent-bedrijfsleider. Ik had het er naar mijn zin en toen mijn ouders de vraag stelden hoe ik mijn toekomst zag, was op dat moment mijn antwoord dat ze geen rekening met mij hoefden te houden in hun keuzes voor de winkel.” Tot het tij keerde en Mike besloot in Barcelona te gaan wonen. “Een heerlijke stad, maar na 2 jaar daar te hebben gewoond kwam ik tot de conclusie dat het wonen in deze stad lang niet was, wat ik ervan had verwacht op zakelijk gebied. Iets opbouwen daar is erg lastig. Langzaam kwam het besef dat wat mijn ouders hier in Goes hebben opgebouwd een kans is die nooit meer voorbijkomt. Ik ben dan ook teruggegaan en bij mijn ouders in de zaak gaan werken.”

We maken even een stapje terug in de tijd en Mike vertelt ons over de start van het familiebedrijf Hutjens Edelsmederij. “Mijn vader Harry komt uit Limburg, mijn moeder Laura is van hier. Samen zijn ze in 1982 aan de Witte Paardstraat nr.1 met de winkel gestart.” De basis van de winkel was het eigen werk van Harry, ambachtelijke sieraden. Ook repareerde hij uurwerken en verkochten ze horloges. “Naast ons zat de exclusieve modezaak ‘t Witte Paardje. Dames van heinde en ver kwamen naar Goes voor hun exclusieve modemerken. Vaak kochten ze dan ook een sieraad bij hun outfit, van Harry! “

Twee en een half jaar na zijn terugkeer, neemt Mike het familiebedrijf in oktober 2021 over. In die jaren brengt hij een aantal nieuwe merken binnen als Tissot, Garmin, Sanjoya en gaat meer in de exclusievere horloges, zoals Rolex, Cartier en Omega. Hij zet een webshop op, waardoor ook de bekendheid van Hutjens Edelsmederij in heel Nederland groeit. “Per week hebben we gemiddeld 4 tot 5 bestellingen voor eigen werk.” Vanaf het begin dat Mike mee in de zaak is gestapt roept hij al dat hij graag naar de hoofdstraat wil verhuizen en houdt zijn ogen en oren open voor een nieuw pand. “En nu is het zover! Een mooie stap om onze doelgroep te verbreden en nieuwe merken zoals het Italiaanse Ponte Vecchio, maar ook Calvin Klein aan de collectie toe te voegen. Harry blijft het eigen werk doen en zet het ambacht van het maken van persoonlijke sieraden voort. “Een sieraad is een blijvende gedachte en vaak zit er een emotionele kant aan. Alle kennis over sieraden en edelstenen kun je bij ons vinden en er is zoveel mogelijk te maken. In een persoonlijk gesprek kun je vaak pas het gevoel overdragen wat je met een sieraad wilt of het nu om trouw- of vriendschapsringen gaat, vingerafdrukken of een ander mooi gelegenheids-sieraad.”

“Mijn moeder blijft voorlopig ook in de nieuwe winkel, daar ben ik blij mee. Goede service, vriendelijkheid en gastvrijheid verlenen blijft erg belangrijk. En kwaliteit uitstralen, omdat je achter je product staat!”

We bewonderen de nieuwe winkel en voelen de trots van een nieuwe generatie… heel veel succes met deze nieuwe stap, Mike!