Anne-Ruth’S hairstylist

Anne-Ruth’S hairstylist

“Hoe kan ik je blij maken? Dat is altijd mijn zinnetje geweest! Het contact met mensen en ze blij maken met een mooi kapsel, dat vind ik het leukst aan dit vak. Daar word ik blij van!”

Op haar vrije ochtend neemt Anne-Ruth Bouwense de tijd voor ons in haar kapsalon Anne-Ruth’S aan de Stalstraat 23. Vanaf haar zevende jaar riep ze al dat ze kapster wilde worden met een eigen salon, vertelt ze ons. “Twaalf jaar later, op mijn negentiende, heb ik het waargemaakt! Op 1 oktober vorig jaar, nu ongeveer vijf maanden geleden, heb ik Anne-Ruth’S hier in Goes geopend.”
Gedurende haar BBL-opleiding, werken en leren tegelijk, knipte Anne-Ruth al snel familie, vrienden en vriendinnen. “Dat deed ik in de keuken bij mijn ouders. Eerst was het alleen ons gezin, vervolgens wat meer familie, maar ook steeds meer vrienden vroegen me om ze te knippen. Tot mijn ouders zeiden: “Je krijgt een eigen kamer boven om te knippen!”

Anne-Ruth doet veel ervaring op bij verschillende kapsalons, ook na haar opleiding die ze in 2020 afrondde. “Het meest heb ik geleerd van alle cursussen die ik heb gevolgd na mijn studie. Ik ben als hairstylist naast het knippen, gespecialiseerd in kleuren en het zetten van extensions. Ik ben gecertificeerd Master Colorist en heb de Master Class Olaplex gevolgd, algemeen bekend onder de kappers.” In mei 2021 besluit Anne-Ruth volledig voor haarzelf te beginnen. “Nog steeds thuis boven bij mijn ouders. Daarnaast werkte ik ook twee dagen bij mijn vader in het bedrijf en ook daar leerde ik alle ins en outs van het ‘kleuren’, alleen dan in het spuiten van interieur”, lacht ze.

Anne-Ruth bouwde haar klantenkring in een snel tempo op. “Na een maandje kon ik al vijf dagen van de week vullen met knippen en kleuren. Natuurlijk hield ik mijn ogen en oren open voor een eigen pandje, maar dat leek nog ver van mijn bed. Tot mijn moeder bij toeval langs dit pandje liep, toen nog B-Wize Hairstyling en zag dat het te huur stond. Ik heb Carien, de eigenaresse, gelijk een appje gestuurd en binnen twee weken was het rond! Ik kon het prachtig gestylde pandje overnemen, inclusief het interieur!” Met haar inmiddels opgebouwde klantenkring van 220 klanten kon Anne-Ruth haar geluk niet op. “Zonder mijn ouders was dit nooit gebeurd, ze waren tien keer meer overtuigd dan ik zelf om deze stap te maken.”

Het was niet de makkelijkste start. Na de feestelijke opening moest Anne-Ruth de salon na twee maanden alweer sluiten vanwege de covid-maatregelen. “Pittig, maar het ondernemen gaat me goed af, ook al ben ik nog jong. Je moet in deze periode goed afwegen hoe je onderneemt. Ik hou zoveel van mijn werk en ben er hele dagen mee bezig. Ik vind het fantastisch, maar wil nog wel eens te lang doorgaan.” Haar klanten zijn gevarieerd qua leeftijd, maar het merendeel is jong. “Mijn specialisme is kleuren en extensions zetten. Jonge klanten willen alles van de tijd van nu, ze zien foto’s of filmpjes op socials media en ik wil ze dat kunnen bieden voor een betaalbare prijs.” Met de kwalitatieve merken Goldwell en Olaplex waar Anne-Ruth mee werkt en ook verkoopt, kleurt en knipt ze de meest trendy kapsels. “Ik ben een perfectionist en moet mezelf blijven ontwikkelen. Een klant moet zien dat je kwaliteit biedt en stappen maakt, daar betaal je ook voor. Dit jaar wil ik me verder specialiseren als blond specialist, blonde tinten…daar hou ik van!”

Ze was blij dat ze weer open mocht met haar salon midden januari. Anne-Ruth gaf de salon tussentijds een frisse opknapbeurt en ze is met ‘een sneltreinvaart’ weer aan de slag gegaan. “En ik groei nog steeds. Ik heb een groot netwerk en kom ze tegen op feestjes of via vrienden en klanten. Mijn klanten komen vooral uit Goes en omstreken, maar ook uit Yerseke, Vlissingen en Renesse en zelfs uit Roosendaal en Rotterdam.” Als we aan het eind van ons bezoek vragen wat haar eigen favoriete haarkleur is, antwoord Anne-Ruth: “Felrood! De felste kleuren vind ik het leukst, die heb ik dan zelf regelmatig ook. Nu is mijn haar nog warm oranje… maar wie weet binnenkort weer!”