Stylebeads

Stylebeads

“Wat als hobby is begonnen, is uitgegroeid tot een eigen winkel. Wie weet heb ik in de toekomst weer tijd om mijn eigen sieradenlijn te maken en ook hier te verkopen!”

Als we de winkel Stylebeads aan de Lange Vorststraat 68 binnenlopen, kijken we allebei even naar het scheve kozijn en deurtje ernaast. “Toeristen staan hier soms toch even stil om naar het pand te kijken”, glimlacht Antoinet Westdorp, de eigenaresse.

“Dat scheve geeft toch ook iets sfeervols aan het pand”, vertelt ze verder als we door de winkel naar het keukentje alias opslagruimte lopen. De tegeltjes op de vloer verklappen ons dat we in de voormalige achtertuin zitten dat ooit bij het pand, genaamd ‘Den Bonten Mantel’ uit 1641, is betrokken. Op één van de schappen staat een rij doorzichtige bakjes met diverse kraaltjes, haakjes en overig onderdeeltjes om sieraden te maken. “Zo ben ik ooit begonnen”, begint Antoinet te vertellen. “Mijn kids wilden een keer wat anders met een kinderfeestje, we hebben toen een sieradenworkshop gedaan. Het was zo leuk, dat we dit nog een keer met de familie zijn gaan doen. Zo begon ik mijn eigen sieraden te maken. Ik gaf de sieraden wel eens cadeau, maar steeds vaker kreeg ik het verzoek van vrienden en kennissen om in opdracht iets voor ze te maken.”

Al snel verkocht Antoinet haar sieraden via haar webshop en huurde ze haar ‘eerste meter’ winkel bij Novy in Heinkenszand met tweedehandskleding en sieraden. Dat breidde ze al snel uit tot een ‘shop in shop’ van 20m2. “Helaas verkocht Novy het pand in de Kerklaan en we verhuisden naar een ander pandje in de Dorpsstraat, dat niet genoeg in de loop van het winkelend publiek zat. Op 15 maart 2018 hebben we de gok gewaagd…de grote stap naar de Goese binnenstad!”

De collectie modeaccessoires van Stylebeads bestaat naast dames-, heren- en kindersieraden, ook uit horloges, tassen, portemonnees, riemen en sjaals. Merken als iXXXi Jewelry, Go Dutch Label en OOZOO Timepieces vind je uitgestald naast merken als BIBA en Josh for Men. Kleine gezellige hoekjes gecreëerd met de diverse accessoires maakt het een winkel om écht rond te neuzen.

“We zitten hier nu drie jaar en hebben in de eerste twee jaar veel vaste klanten gekregen. Het jaar 2020 zou ons jaar worden, helaas heeft Corona hier een stokje voor gestoken.” Maar Antoinet en haar man Marco hebben in de tijd van de lockdown niet stilgezeten. Het achterste gedeelte van de winkel is gerenoveerd, waardoor de winkel met 20m2 is uitgebreid. “We zitten hier op een mooie locatie in één van de hoofdwinkelstraten van Goes tussen een aantal goede ondernemers. Nu de winkels zonder afspraak open zijn en de horeca gedeeltelijk open is, zie je gelukkig weer meer winkelend publiek en is er wat bedrijvigheid in de binnenstad. We zijn blij dat we onze klanten iets vrijer kunnen ontvangen.”

Het maken van een eigen sieradenlijn zit er voorlopig nog niet in, Antoinet heeft het daar nu nog te druk voor. “Maar wie weet in de toekomst als mijn dochter meer in de winkel staat…hoe leuk zou het zijn om mijn eigen sieradenlijn hier te kunnen aanbieden!”