Leen… een thuis voor iedereen

Leen… een thuis voor iedereen

“Wat deze baan zo leuk maakt? Een leuk team met mensen en hele toffe spullen… en ik sta zelf ook met ‘mijn laarzen in de vaste klei.’ Ik ken elke vierkante centimeter van de winkel, droom wat we aan producten hebben en waar het precies staat. En het werken met mensen, vooral dat! “

We maken een uitstapje… een kleine maar, want we bezoeken Michael Schoonen, de bedrijfsleider van Leenbakker Goes aan het Marconiplein. De deuren van de winkel zijn gesloten, maar binnen wordt er hard gewerkt! “Het is een crazy tijd”, vertelt Michael, ”de hele dag staat de telefoon roodgloeiend voor bestellingen of vragen die klanten hebben. Het is fijn dat het mag, het click & collect, maar veel bedrijven zijn daar nog niet zo op ingesteld. Onze klanten willen graag onze producten zien en voelen, kijken hoe het samen staat en verrast worden als ze door de winkel lopen. Die service is online of telefonisch bijna niet op te vangen.”

Michael is nu 2 jaar bedrijfsleider bij Leenbakker in Goes. “Rond mijn 25ste kwam ik erachter dat vooral het ‘met mensen bezig zijn’, ik toch écht het leukste vind aan werk.” De creativiteit en ontwerpen als project- en accountmanager bij de KPN was leuk, maar het klantencontact stond bij mij wel bovenaan. Het reizen buiten Zeeland en het steeds technischer worden van deze baan, deed hem overstappen naar supervisor van de afdeling klantenservice. Eerst bij Delta en daarna bij de Roompot. “Bij beide had ik een managersfunctie met een groot team onder me, maar hier als bedrijfsleider heb ik meer tijd voor mijn privéleven.”

Michael is erg creatief en was vroeger al hobby-matig bezig met interieur. “Ik herinner me nog dat ik 16 was en niet met mijn ouders meeging op vakantie. Ik heb heel mijn kamer gesloopt, geschilderd, zelf meubels gemaakt en opnieuw ingericht”, lacht hij. “Ik heb zelfs een opleiding voor binnenhuisarchitect gevolgd, dat komt hier goed van pas. Het samen nadenken over de wensen en behoefte van de klant, het samen inrichten, het opleiden en aansturen van het team van 10 mensen…het wordt steeds leuker! Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven komen hier op afspraak om hun appartementen of bedrijf in te richten. De verkoopervaring opgedaan in de jaren is mooi meegenomen! En dat ik in Goes, ‘het mooiste dorp van Zeeland’, mag werken is een cadeautje!”

Leenbakker bestaat al meer dan 100 jaar. In 1918 opende C. Bakker, een winkel in garens en stoffen in Rotterdam, zijn zoon Leen Bakker legde in 1953 de basis voor een voor Nederland heel nieuw winkelconcept en geeft zijn naam aan de winkel. Onder leiding van Leen’s zoon Arie Bakker, groeide de keten uit tot het huidige concept. Zit-en slaapmeubelen, woningtextiel, raamdecoratie, vloerbedekking, woondecoratie en verlichting. Ook seizoenartikelen, zoals voor de tuin, komen daar natuurlijk nog bij. “Leenbakker was vroeger, met alle respect, voor je ouders. Nu het is anders, het is hip en trendy, ook mijn dochters komen hier graag. We noemen het niets voor niets: Leen… is een thuis voor iedereen! De goede prijs-kwaliteitverhouding is een gegeven. We hebben vaste productseries, die er al lang zijn en nieuwe producten die elk seizoen weer anders zijn. De mix is er! Met betaalbare producten met een looptijd van drie tot vijf 5 jaar kun je nog eens veranderen van interieur. En we blijven ontwikkelen, ‘Maatwerk’ dat we bieden in onze producten is een grote verandering.”

Leenbakker zie je bijna in elke stad is Nederland, een pluspunt is dat het bijna altijd op loopafstand is van de stad. Ook hier in Goes, een voordeel vindt Michael, dat je kunt benutten als woonboulevard zijnde. “Als woonboulevard is Marconi helaas nu niet aantrekkelijk genoeg. De nieuwe plannen van de gemeente gaan dit hopelijk verbeteren. Maak er een winkelpromenade van met groen en sanitaire voorziening en een duidelijke aansluiting met de binnenstad. De oude schoorsteen van de voormalige Hollandia Melkfabriek is een bijzonder item, daar kun je echt iets moois mee doen!”

Het lijkt wel privé-shoppen als we door de lege winkel onze foto’s maken. Vol enthousiasme vertelt Michael alles over de winkel en haar producten, hoe ze werken bij Leenbakker en wat er voor nieuws op stapel staat. Zodra de lockdown over is gaat de Leenbakker Goes zeven dagen in de week open. Michael kan niet wachten tot het zover is. “Iedere dag is hier anders… als de winkel open is!”