IederMooi

IederMooi

“Iedereen is anders, maar iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Je bent altijd wel ergens goed in. Dat is er bij ons thuis met de paplepel ingegoten.”

Soms kunnen gebeurtenissen in je leven je op hele nieuwe paden brengen. Margo Theenaart vertelt ons samen met haar dochter Sophie Theenaart hun verhaal over Iedermooi, op voor hun een bijzondere dag.
“Vorig jaar rond deze tijd, na een bezoek aan de kerstmarkt, is ons idee hier aan de keukentafel ontstaan”, begint Sophie, “mijn werk als visagiste en haar-en nagelstyliste in de wereld van glitter en glamour gaf mij niet meer zo’n voldoening als voorheen.” Margo vult haar dochter aan. “Ik heb dertig jaar in de zorg gewerkt, maar na het overlijden van mijn man en de zware periode die volgde, was teruggaan naar deze sector voor mij geen goede keuze meer.”

En dan komen twee verhalen samen en maken één mooi idee: beautyprofessionals in de zorg. “Er zijn zoveel kwetsbare doelgroepen in de samenleving die we een plaatsje gunnen waar ze nog mooier kunnen zijn. Mensen die bij de voedselbank komen of mensen die eenzaam zijn of vanwege een aandoening of handicap niet zo makkelijk aandacht voor zichzelf vragen.”
Wat begon als een idee, werd een concreet plan en met een enorme drive werd er door moeder en dochter hard gewerkt om hun doel te bereiken: IederMooi, een beautysalon voor iedereen die ongeacht leeftijd, handicap, aandoening, afkomst of financiële situatie een beetje meer aandacht verdiend. “Met onze aandacht proberen we bij te dragen aan het (her)winnen van welzijn, zelfvertrouwen en zelfliefde van deze groepen in de maatschappij. We willen graag dat de beautysalon die we voor ogen hebben een ontmoetingsplaats wordt met een huiskamergevoel, in strijd tegen de eenzaamheid. Daarbij gaan we nog allerlei kleine artikelen verkopen van derden.”

Na een jaar van voorbereiding is op 1 december jl. de goede doelen stichting IederMooi officieel de lucht in gegaan. “Deze dag is voor ons heel speciaal. Het is de geboortedag van mijn man, die ons te vroeg heeft verlaten, maar ons met een mooie missie achterliet. Hij heeft onze kinderen altijd bijgebracht dat iedereen ‘anders’ mocht zijn om er toch bij te horen. En wij gaan nu verder met zijn missie. Je bent goed en mooi zoals je bent en dat zullen wij zoveel mogelijk uitstralen en benadrukken.”

Maar hoe gaat het nu eigenlijk precies te werk? “We gaan werken met ‘aandacht op recept’. Dit recept geeft recht op 2 verwenmomenten in onze salon. Denk aan een kapper, een manicure, een barbier, een schoonheidsspecialiste of visagiste en misschien nog meer. Deze zullen we gericht gaan schenken aan zoveel mogelijk van onze doelgroepen. Uiteraard niet allemaal tegelijk”, lachen ze. “De eerste keren gratis en daarna met een kleine bijdrage. Het is écht alleen bedoeld voor onze kwetsbare doelgroepen!”

Margo en Sophie zijn echte pioniers, het concept van IederMooi bestaat nog niet in Nederland. Ze hopen dan ook dat grotere bedrijven dit maatschappelijk doel willen sponsoren. ”Op de dag van ondertekening bij de notaris is ook onze website live gegaan en zijn we serieus fondsen en sponsoren gaan werven. Ook roepen we mensen op die ons straks willen helpen en het mooi vinden hun vak bij ons uit te oefenen.” Samen bekijken we hun nieuwe website en zien een paar arrangementen langskomen: ‘No more bad hair days’ op maandag, For lovely nails’ op woensdag en ‘Make my day’ op vrijdag. ‘Ook Beauty on the road’ staat als mogelijkheid voor de langere termijn aangeprezen. En alsof alles op zijn plek valt is er vorige week een pand gevonden in het centrum van Goes, dat de dames waarschijnlijk per april kunnen betrekken. “De vastgoedonderneming van het pand is gecharmeerd van het maatschappelijk doel van IederMooi en draagt hier graag aan bij.”
Als kerst-actie hebben Margo en Sophie goodiebags samengesteld met hun eerste ‘recepten voor aandacht’ en allerlei verrassingen erin. “Deze kunnen bij ons worden besteld. De mensen die dit kerstcadeau kopen, steunen hiermee twee goede doelen, want ook wij zijn blij met elke hulp om onze stichting onder de aandacht te brengen.”

Margo en Sophie kunnen niet wachten om te gaan beginnen en hun eerste gasten in het zonnetje te zetten. “Mensen blij maken!“ Wíj kunnen hun alleen maar een warm hart toedragen voor de verbintenis die zij willen leggen met hun hart voor de mensen die zij een beetje extra aandacht willen geven. Want… alles wat je aandacht geeft, groeit!

www.iedermooi.nl