The B-boutique

The B-boutique

“Ik wilde niet midden in het centrum met de winkel, maar een authentiek pandje om dezelfde sfeer als de winkel in Kortgene te houden. Het ‘oude Wijdemans’-pandje, waar vroeger schoenmaker Wijdemans inzat, heeft deze sfeer.”

Vorig jaar november opende Rianne Schout haar nieuwe winkel The Boardboutique (B-boutique) aan de Oude Vismarkt nr. 10. Maar in maart, net toen de eerste nieuwe collectie in de winkel hing, begon de Corona-tijd. “Niet echt een ideale tijd voor een net gestarte winkel”, vertelt Rianne ons. The B-boutique is ‘het zusje’ van The Boardcorner in Kortgene. “We wilden graag een trendy damesboetiek in Goes om de wintermaanden te overbruggen. In Kortgene gebeurd er in die periode niet veel en aangezien we in Goes wonen en de stad kennen, zijn we hier gestart.”

“Zeker 25 jaar geleden hebben mijn man en ik samen een winkel gehad in Middelburg, As Nice As. We verkochten échte trendy dameskleding, zelfs Wendy van Dijk en Nicki Nicole kwamen in die tijd bij ons in de winkel. Een erg leuke tijd!” Toen ze stopten met de winkel in Middelburg, ging Rianne bij ’t Rondje in Goes werken. “Bij Nel en Jan, een echte leerschool voor mij.” Na acht jaar Goes startte ze haar eigen winkel in Kortgene. “Mijn man heeft daar een Wake Boarding- school en werkt veel samen met Camping de Paardekreek. Omdat er niets te koop was qua watersportkleding, ben ik daar The Boardcorner begonnen. Het was gelijk een succes en we hebben al snel het assortiment uitgebreid met bekende surfmerken en aanverwante accessoires. Al 17 jaar staan we bekend als ‘het winkeltje ’waar je even binnenloopt als je iets nodig hebt qua kleding of accessoires voor in, op of bij het water.”

The B-boutique richt zich op een heel ander publiek. “Moeder en dochter die graag funshoppen.” Modische merken als het Italiaanse Flygirl, Morgan, maar ook Reef, Ripcurl, Animal en Ragwear, exclusief voor Noord-Beveland en nieuw het merk NA-KD. Je vindt hier jurkjes en jumpsuits, maar ook hippe T-shirts en shorts, met bijpassende schoenen, tassen en hoeden. “De hoeden zijn van de buurvrouw Mode Lize Hoeden en vullen de collectie mooi aan!”

Nu er langzaam meer bezoekers in de stad komen kan Rianne ook echt gaan ervaren hoe de winkel zal gaan lopen. “Soms kijken de mensen even snel om het hoekje, nieuwsgierig hoe het binnen eruit ziet. Eenmaal in de winkel, zijn ze verrast hoe diep de winkel is en wat we allemaal te bieden hebben. De grote authentieke spiegel achter in de winkel en de ouderwetse kassa vallen ons gelijk op. “Die stonden in de schuur bij een oudere dame en mochten we meenemen. In de winkel in Kortgene kon ik de spiegel niet kwijt, zo groot is deze.”

Dat de winkel in Goes gaat blijven heeft Rianne al besloten, ondanks de moeilijke start van de eerste maanden. “We zetten door, de winkel wordt de komende tijd opgeknapt en aangepast, zodat deze nog meer naar onze zin wordt. De eerste mensen uit de omgevingsdorpen zijn al geweest en ook dagjesmensen uit Rotterdam en Den Haag hebben de winkel al bezocht. Die gaan in de grote steden nog niet graag het centrum in, maar komen dan liever in een stad als Goes een dagje shoppen.”

Rianne staat niet alle dagen zelf in de winkel in Goes, ze wisselt de dagen af met haar vakantiekrachten uit de winkel in Kortgene. “Die meiden vinden het hier erg leuk en posten veel op Instagram en Facebook. Online verkopen we niet, ik ben meer van de face-to-face verkoop. Je hebt beter contact met je klant en kan nog eens een praatje maken. Die toegankelijkheid vind ik erg belangrijk. We willen met deze winkel in Goes net zo bekend worden als de winkel in Kortgene!”