Profile Goes

Profile Goes

“Als het mooi weer is start bij ons het seizoen. Het is een bijzondere periode, maar we zijn nog gewoon open, zodat ook de werkplaats open kan blijven voor reparaties.”

We zitten met Mirjam, de eigenaresse van Profile Goes, aan de grote houten tafel in de hoek van de winkel. Danielle, haar dochter, is ook bij ons aangeschoven. Sinds september afgelopen jaar, werkt Danielle als parttime kracht in de winkel en staat haar moeder bij op de verkoopvloer. “Ik ben opgegroeid in het bedrijf, vroeger na school en op zaterdag was ik altijd in de winkel te vinden. Vanaf 13 jaar hielp ik al mee.” In de werkplaats begroeten we ook Jan-Thijs en Manuel, die het team compleet maken. “Als ik deze twee mannen in de werkplaats niet had gehad, had ik het niet gered”, glimlacht Mirjam, “niet alleen wij, maar ook de klanten kennen ze al zo lang.”

Sinds eind mei 2019 is Profile Goes met de winkel van de J. Antonides van de Goeskade naar de Houttuinen verhuist. “We zijn in totaal een jaar bezig geweest met het hele traject van de verhuizing en hebben een half jaar intensief verbouwd. De winkel op de oude locatie was gewoon open in deze periode, dat was best pittig! Door de hulp van familie en kennissen is het hier zo mooi geworden. Ik ben ze daar dankbaar voor en superblij met het resultaat. De winkel is nu van mijzelf en het is echt een nieuwe start.”

We doen een rondje door de winkel. “Toen we gingen verbouwen wilde ik de winkel met al zijn facetten in een open lichte ruimte. Een open werkplaats, een mooie showroom, een gezellige ruimte waar we elke ochtend samen werkoverleg hebben onder het genot van een kop koffie en waar ik met leveranciers kan zitten en overzicht kan houden over de hele winkel.” Mirjam vertelt over de sfeerfoto’s van haar vader en zus die in de winkel hangen en het behang dat ook van deze foto’s is gemaakt. “Dat maakt het uniek,” glimacht ze, ”ik wil een totale beleving in de winkel, niet alleen een fietsbeleving.” In de werkplaats hangt een oude fiets van haar opa. Het ondernemen heeft Mirjam namelijk niet van een vreemde. Haar opa had vroeger de winkel ‘Klaassen en zonen’ in Zeeuws Vlaanderen. Nog een herinnering aan de fietsenwinkel van haar opa is de houten theedoos op tafel, daar zaten vroeger kleine fiets-onderdeeltjes in.

Profile richt zich tegenwoordig vooral op het recreatie fietsen. “Vroeger deden we ook veel voor de wielrenner- en mountainbikesport, maar we zijn nu meer gericht op de elektrische- en stadsfietsen. We kunnen letterlijk nog alles maken en aanleveren, maar de racefietsen en mountainbikes worden niet meer hier in de winkel aangeboden.” De markt voor de elektrische fiets groeit, er is bijna niets anders meer te krijgen. “De variatie in fietsen is tegenwoordig zo groot, helaas kunnen we in de winkel niet alles laten zien. Gelukkig hebben we een website, waar het hele assortiment te zien is en men kan bestellen. Wij leveren de spullen aan en onderhouden de fiets indien nodig.” Ook verkopen wij tegenwoordig HUKA-fietsen, aangepaste fietsen voor minder validen. “Mensen willen graag mobiel blijven, maar naarmate ze ouder worden, worden ze ook onzeker op een gewone fiets. De HUKA-fiets is dan vaak een oplossing en is te verkrijgen in duo-fietsen of driewielers.”

Ook onderdelen en accessoires ontbreken niet in de winkel. “Wij proberen deze modebewust in te kopen, we zijn tenslotte toch vrouwen,” lacht Mirjam, “sommige klanten komen om deze reden speciaal hier een fietstas kopen.”
Of er klanten zijn die anders reageren omdat er twee vrouwelijke verkoopsters zijn? De dames beginnen opnieuw te lachen. “Dat maken we heel soms wel eens mee, deze klanten gaan ‘het toch nog eens navragen’ bij de twee heren hier. Gelukkig hebben we veel vaste klanten die ons goed kennen. Ook Danielle kan een nieuwe fiets in elkaar zetten en de banden erop plaatsen als het nodig is!”

“Ik ben trots op mezelf dat ik de winkel heb voortgezet. En met dit team is het einde nog niet in zicht. De vorige crisis hebben we ook overleefd, we gaan er alles aan doen om deze lastige periode ook door te komen. Fietsen is gezond, dus dat moeten we allemaal blijven doen!”