Laden Evenementen

Roze zaterdag

17 juni 2023

Goes wordt gaststad voor Roze Zaterdag op 17 juni 2023! Dit grote evenement is er voor iedereen (!) en heeft gemiddeld zo’n 15.000 bezoekers uit het hele land.

een bruisend evenementenprogramma met live optredens op de Grote Markt met rondom de gezellige Goese horeca. Op de Grote Markt staat een groot podium waar de gehele dag een verscheidenheid aan artiesten zal optreden waaronder Gerard Joling, Natasja Poels met haar Hele Fischer Tribute en meidengroep ‘These Girls are Loud’
13.00-24.00 uur

Daarnaast is er een foodtruck festival in het park rondom de Veste, Thank Gay it’s Saturday party in de Grote kerk, de Pride Photo expositie in de Zusterstraat, kerkdienst in de Geerteskerk Kloetinge, een parade, een infomarkt op het Bleekveld en nog veel meer

zie het volledige programma op www.rozezaterdaggoes.nl

 

programma

Pink Podium
een bruisend evenementenprogramma met live optredens op de Grote Markt met rondom de gezellige Goese horeca. Op de Grote Markt staat een groot podium waar de gehele dag een verscheidenheid aan artiesten zal optreden waaronder Gerard JolingMart HoogkamerFrennaJohnny Logan,  Ruth JacottBack to WaterlooBram HougHelene Fischer tribute by Natasja Poels, en meidengroep These Girls are Loud‘ Presentatie: Dyon Hagenaars & MannyKlik hier voor de timetable 
12.00-24.00 – Grote Markt

 

 

Thank gay it’s Saturday
Deze party staat voor een sublieme mix van food, drinks & dance. In de Grote kerk, wordt er een stijlvol decor gecreëerd met top DJ’s uit de (internationale-)dance scene. Speciaal voor Roze Zaterdag doopt de organisatie van TGIF hun naam eenmalig om tot ‘Thank gay it’s Saturday’. Line-up: Lady Bee , Dj JeanSam BlansRaymundo en Preztone
12.00 – 24.00 uur – Grote Kerk

Rondom de kerk
Fijn events zal de stage verzorgen op het kerkplein (Singelstraat). Rondom de kerk staan naast deze Fijn dj-booth, bars, toiletten, garderobe kluisjes en een EHBO post. In de aangrenzende Zusterstraat is de Pride Photo expositie te bekijken.

 

Foodtruck festival ‘De Veste’
In het stadspark de Veste vormt zich een hip en knus lint van muziek, kunst, theater, shoppen en heerlijk eten en drinken. Aan en op het water vermaken jong en oud zich met een afwisselend programma. Bezoekers laten zich culinair verrassen door de coole foodtrucks, daarnaast zijn er workshops en een Pop Up Lifestylemarkt met verrassend aanbod. Voor de kids is er een speciale kidsarea met vermaak en educatie.
12.00-24.00 uur – stadspark ‘De Veste’

 

infomarkt
Gedurende de dag vindt er een infomarkt plaats op het Bleekveld bij theater de Mythe, en zijn er activiteiten in de aangrenzende bibliotheek. Verschillende organisaties zullen daar laten zien waar zij voor staan met betrekking tot diversiteit en het omgaan met intolerantie. Ook staat er op het Bleekveld een groot scherm waar je tot 24.00 uur live het podiumprogramma op de Grote Markt kan volgen.
12.00-17.00 uur – Bleekveld 

 

Regenboog parade
Roze Zaterdag 2023 wordt feestelijk afgetrapt met een muzikaal ontvangst in de stadshaven met de ‘Drijvende Diva‘ waarna een parade trekt langs de diverse themapleinen in Goes.  Ook meelopen met de parade? dan kan, klik dan hier ! 

11.30-11.50 uur Drijvende Diva – stadshaven
11.50-13.30 Parade door de binnenstad (vertrekpunt Turfkade – Stadshaven)
12.00-13.00 Droomhuwelijk door ‘Trouw ik jullie?’
14.00 bekendmaking gaststad 2025 door wethouder Joan Veldhuizen

 

Oecumenische Roze kerkdienst
De landelijke Roze Zaterdag begint om 9.30 uur met een feestelijke oecumenische viering in de historische kerk te Kloetinge, Goes. Het thema is gelijk aan het dagthema: ‘Je bent goed zoals je bent’.
Voorgangers zijn Wim van den Berg en Leuny de Kam, respectievelijk verbonden als pastor aan de Oude Katholieke Kerk en de Doopsgezinde Kerk.
09.30-11.00 uur Geerteskerk Kloetinge

 

Tovaal 24 uurs rugbytoernooi
Een 24 uurs  sociaal rugbytoernooi (15) voor senioren (dames en heren) en jeugd van vrijdagavond 19.00 uur 16-06-2023 t/m zaterdagavond 19.00 uur met aansluitend het “Roze Zaterdag “feest op Grote Markt in Goes. Tijdens dit toernooi worden ook de LHBTI clubs ‘The Amsterdam Lowlanders’ en de Vlaamse ‘Straffe Ketten’ verwacht.
vanaf vrijdag 16 juni – Rugbyclub Tovaal – Geldeloozepad 5J, 4463 AJ Goes

 

Of bezoek één van de roze exposities in Zeeland

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
17 juni 2023
Evenement Categorieën:
, ,